Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve belediye personeli, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle,  insanların duyarlılığını artırmak için gözlerini karanlığa bürüyerek kör oldu. Başkan İnci, 14 yıldır engellilere destek olduklarını bu yıl da böyle bir empati yaparak, görme engelli vatandaşlara destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı ve yönetimi Hendek’e geldi.
3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Aşkın Şentürk ve yönetimi Hendek’e geldi. Altı Nokta Körler Derneği ve Hendek Belediyesi’nin sponsor olduğu Sakarya Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü üyeleri Hendek Cumhuriyeti Meydanı’ndan belediye binasına sloganlarla yürüdüler. Dernek başkanı ve yönetimini belediye önünde konfetilerle Belediye Başkanı Ali İnci karşıladı.

Destek sizden başarı bizden

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Aşkın Şentürk, Başkan İnci’ye her zaman engelli dostu olduğu ve kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, “ Bizler öyle bir karanlıktayız ki, ağzımızdan ne çıktıysa yaptık. Spor kulübümüze destek verdiniz, bizde söz veriyoruz Hendek Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil edeceğiz. Üzerimizde Hendek Belediyesi yazan formalarımızı gururla taşıyacağız. Ocak ayının sonlarında Türkiye resmi müsabakalara katılıyoruz. 8 branş, 15 dalda girdik. Çünkü 80 civarında spor yapabilecek engelli kardeşimizi tespit ettik. Atletizm, bisiklet, yüzme gibi branşlarda madalya almış arkadaşlarımız var. Spor konusunda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da engellilerin spor yapmaları konusunda hassasiyeti olduğundan, engellilere otobüsler tahsis etti. Dün olduğu gibi bugün de yanımızda olup, bilişim sınıfımızı kurduğunuz ve her zaman yardımlarını esirgemediğiniz için teşekkür ediyoruz. Yardımlarınızı unutmayıp, her alanda Hendek Belediyesi’nin adının altın harflerle daha yukarılara çıkması adına bizlere düşeni yapmaya hazırız. Destek sizden başarı bizden.  

Başkan İnci,  3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle, engellilerin bugününde duyarlılığı artırmak için gözlerine bant takıp karanlığa bürüyerek kör oldu.

Başkan İnci misafirlerini Hendek’te görmekten mutlu olduğunu belirterek, günlerini kutladı. Başkan İnci, her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek “ 14 Yıllık görev süresi içerisinde görme engelliler ile alakalı, kalp gözü açık, konuşma ve duyma ile anlaştık. İlk olarak görme engelli bir arkadaşımızı işe alarak, görme engellilerin zorluklarını yakından görerek onunla birlikte çalışmaya başladık. Türkiye’de ilk olarak görme engelli yollarını Hendek’te yaparak, Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından örnek kent seçildik. Görme engellileri daha iyi anlayabilmek için Türkiye’de büyük bir toplantıyı ve 15 günlük bir kampı Hendek’te gerçekleştirdik. Görme engelli kardeşlerimiz Hendek sokaklarında bastonlarıyla yürüdüler. Daha sonra Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi’ne bilişim sınıfı açtık. Yine  Azerbaycan ve Kırgızistan ve Özbekistan’da Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ndeki belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte bilişim sınıfı açtık. Türkiye’de bir ilke imza atarak görme engelli kardeşlerimizi Kartepe’de kayak yaptırmaya götürdük. Şimdi de görme engelli kardeşlerimiz futbol oynamak istiyorlar ve kendilerine sponsor olduk. Engelli kardeşlerimizin daha mutlu olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz “ Dedi.

Teşekkür plaketi

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Aşkın Şentürk, Başkan İnci’ye, kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.