Hendek Meydan’daki törende Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Yüzbaşı Hasan Dağcı Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar. Hendek Meydanı’ndaki anma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.


Meydandaki törene Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Dağcı, Hendek Cumhuriyet Savcısı Adem Aydemir, Hendek’teki siyasi parti ile STK çalışanları, bazı okulların öğrencileriyle öğretmenler ve çok sayıda Hendekli vatandaş katıldı.

 

Atatürk’ü anma programı Hendek Ticaret Merkezi’nde devam etti. Burada da Hendek Osmangazi Teknik ve Meslek Lisesi’nin düzenlediği bir anma töreni gerçekleştirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hemen ardından törende koro eşliğinde şarkılar seslendirilip şiirler okundu.


Program Atatürk’ü Anlamak başlığıyla şiir, kompozisyon ve resim alanında yarışan öğrencilerden dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.


Söz konusu dallarda dereceye girenlere ödülleri Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Kaymakam Mustafa Ayhan Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Dağcı ve Kuvvay-ı Milliye Onursal Başkanı Rüştü Çürüksulu tarafından verildi.