Güney Koreli Donghae otomotiv firması Hendek'te bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 milyon Euro'luk yatırım yapacak. 350 kişinin istihdam edileceği fabrikada Hyundai ve Kia'nın yedek parçaları üretilecek. Yatırım öncesi firma yetkilileriyle Vali Mustafa Büyük arasında yatırım protokolü imzalandı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile 2. OSB yöneticileri de katıldı.


85 bin metrekare alanda yapılacak olan yatırımla ilgili bilgi veren Vali Mustafa Büyük, "Dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu bu süreçte ülkemizde ve de ilimizde yatırımların devam etmesi sevindiricidir. Liman, demiryolu, duble yollar gibi altyapı yatırımlarının üst yapıya da katkı sağladığını görüyoruz. Bu gibi firmaların ilimiz’de yatırım yapması dünya çapında prestijimizi artırıyor" dedi.

Güney Koreli firmanın yatırımını önemsediklerinin altını çizen Vali Büyük, şöyle devam etti: "Bu yatırım ilimize gelecek olan diğer yatırımcılara da referans olacak. Zira firmanın dünyanın 6-7 ülkesinde ciddi yatırımları var. Yan sanayi tedarikçisi olarak faaliyette bulunuyorlar. İlimiz için hayırlı uğurlu olsun dedi." Firma yetkilisi Young Suk Byun da bu yatırımla yeni bir aileye kavuştuklarını söyleyerek, destek verenlere teşekkür etti.