Daikin Hendek üretim tesislerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mr. Frank De Baets önemli açıklamalarda bulundu. 

“ Dünyayı Türkiye üzerinden ısıtmayı planlıyoruz” 


2011’in ilk yarısında Sanko Japon iklimlendirme devi Daikin’a satışı gerçekleşen Airfel bu sayede hem önemli bir dünya markasının üretim üslerinden biri oldu, hem de ülke ekonomisine ciddi katkıları olacak yatırımlarını hızla yürürlüğe koyma imkanına kavuştu. Daikin Türkiye Üretim Yönetim Kurulu Üyesi Frank De Baets hem sektörde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, hem de satın alma sürecine ilişkin bizleri bilgilendirdi.


Daikin dünyanın bir numaralı iklimlendirme markası. Dünya çapında 41,569 çalışanıyla14 milyar ciro yapıyor. Daikin grup şirketleri, tam 162 ülkede faaliyet gösteriyor. 


Airfel, Türkiye iklimlendirme sektörünün öncülerinden. 480 çalışanı ile, 4 üretim tesisinde, yurt içinde 500 satış noktası ve yurt dışında 44 ülke için üretim yapıyor. Bugün, dünya devi Daikin Türkiye’ye büyük bir yatırım yapıyor; global gücüne Airfel’in tüm gücünü ekleyerek dev bir adım atıyor. Bu adım,Türkiye’nin ötesinde, tüm bölgenin havasını tamamen değiştirecek. 


“Daikin’in,Türkiye’nin potansiyeli doğrultusunda yaptığı bu yatırım, ihracat açısından ülke ekonomimize büyük katma değer sayılacak. Daikin ile birlikte yeni pazarlara girme fırsatımız olacak. Bu yatırım Türkiye’nin bölgenin iklimendirme merkezi olmasına büyük katkıda bulunacak.” . “ Sektörün dünya çapında elde edeceği başarıda bizde Daikin Türkiye olarak önemli bir payın sahibi olmak istiyoruz.”. “Daikin, Dünya çapındaki sektör deneyimini yerel pazarların da özelliklerini  göz önüne alarak Pazar şartlarına uygun adapte edebilen başarılı bir firma. Geniş ürün gamı ile her mekana ve ihtiyaca uygun ürünler satıyor. Sektöründe gelecek trendlerini belirleyen bir misyonu üstleniyor.