Bir Öğrenci Gözüyle " HENDEK "

Adapazarının Kaynarca ilçesinden staj için hendek'e geliyorum yaklaşık üç aydır vaktimin birçoğunu hendekte geçi riyorum diyebilirim.

Hendek, Sakarya'nın merkezine bakarsak oldukça küçük şirin cıvıl cıvıl bir yer, yaklaşık üç aydır burada olmama rağmen oldukça memnunum yaşamaktan zevk alınacak bir yer olduğunu düşünüyorum.Teknoloji ve modern yaşam tarzının çok gelişme gösterememesine rağmen sevimliliği ve huzur verici bir havası olduğuna da kanaat getirebiliriz.

Gençler için çokta cazip olamayabilir burası çünkü oldukça sakin bir yer. Emekliliğe ayrılmış, hayatının geri kalanının da dinlenmek isteyenler için çok uygun diyebilirim. Hendek halkını tanıdığım kadarıyla muhafazakarlar,sahip olduğu aile, din gibi değer ve kurumları temel alan, radikal değişimleri, sağ ve solcu muhabbetlerini reddederek ılımlı değişimi savunuyorlar, kendi yaşamlarını içinde mutlular tabi genel için bunu söyleyemem ama gözlemlerime göre birçoğu öyle.. Sayısı oldukça az mistik köyler var burada, yaylaların içinden akan nehirler, tarlalar da çalışan köylüler, kahvehane cami ve ev arasında mekik dokunayan dedeler, ve tabi ki alabalık tesisleri de bir harika..

Alışveriş yapmak için pekte mütenasip bir yer değil, çünkü yeterince alışveriş mağazası yok, her ihtiyacımızı üst düzeyde olmasa da karşılayabilecek durumda, gelişme aşamasında yaklaşık 5-10 yıl sonra Sakarya'nın merkezi kadar işlek olabilir diye ümit ediyorum.

Hendek halk otobüslerinden yana şikayetçi olduğumu belirtmek istiyorum, "neden ?" diye soracak olursanız yolculara pekte sıcak dav ranmadıklarını söyleyebilirim hatta bir kaç defa azarlandığım bile oldu. Sanırım indi-bindi yapmak hoşlarına gitmiyor bu yüzden de bir kaç yolcuyu terslediklerine de şahit olmuşluğum var. Neden böyle davrandık larını sorgulamadığım da bazı kişiler şöförlerin köylü kesimden olduğu için öyle olduklarını söylediler, tabi bunun doğruluğu ne derecedir bilinemez.. Sakarya merkezinden buraya 15 dakikada bir otobüs kalkması burayı daha çok sevmeme neden oldu bu da hendek için bir artı diye düşünüyorum.