30 Kursiyer iş kurma yolunda ilk adımı attı 

Hendek Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi ve MARKA ile ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kursu başladı.

Hendek Belediyesi ve MARKA’nın düzenlediği ‘İş Girişimcilik Eğitim Kursu 30 kursiyerin katılımıyla başladı. İş Girişimcilik kursu, Hendek Belediyesi BEL-İŞ Meslek Edindirme Merkezi’nde veriliyor. Kursiyerlere iş planlama, iş geliştirme, kendi işini kurma ve yönetme, ortak çalıştırma ve projelendirme konularında bilgiler aktarılacak. Hedef, iş kuracakları teknik ve bilgi yönünden geliştirip, devlet tarafından verilen kredileri ve iş eğitimlerini sağlamak olan İş Girişimcilik kursu dokuz iş günü, 54 saat sürecek ve kurs sonunda, kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Önce İŞ-KUR'la şimdi MARKA'yla

30 girişimcinin katıldığı, Girişimcilik Eğitimi Hendek Belediyesi Bel-İş Meslek Edindirme Merkezi'nde gerçekleşecek. Eğitim programı sonucunda 30 potansiyel girişimci, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme, iş fikri, pazar araştırması ve finansal yönetim konularında bilgi sahibi olacak ve sertifika almaya hak kazanacak. Hendek Belediyesi daha önce İŞ-KUR ile birlikte düzenlediği girişimcilik kursu ile birçok girişimciyi iş sahibi yaparken, şimdi de MARKA ile birlikte düzenlediği kursla girişimcilere iş kurma kapısını açtı.

Hendek Belediyesi ve MARKA ile birlikte düzenlenen bu programla 30 girişimci daha iş sahibi olacak.

Dünya markası şirketler

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek'te işsizliği çözmek ve insanları meslek edindirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederek "İlçemizde işsiz insan yok. Biz bunun için işçi ve işveren arasında köprü vazifesi yapan BEL-İŞ Meslek Edindirme Merkezimizi kurduk. Eğitim ve meslek kursları düzenliyoruz. Burada eğitim alan kursiyerler kolaylıkla kendi işlerini kuruyor yada fabrikalarda iş bulabiliyorlar. Eğitime başlamak önemli ama, eğitim programını bırakmadan başarıyla tamamlamak daha önemlidir. Girişimcilerimiz bu eğitimlerden elde ettikleri bilgiler ve tecrübelerden istifade ederek, iş kurma imkanı bulacaklar. İnşallah kursiyerlerimiz bu programlar sayesinde elde ettikleri bilgi ve tecrübe ışığında kuracakları küçük aile işletmeleriyle iş hayatına başlayıp kısa sürede dünya markası olacak ürünler yetiştiren şirketlerin sahibi olur" Dedi.