Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün Cumhuriyetin kurulmasında önem verdiği  Üç ilkeye dikkat etmemiz gerekir.

 1- Milli egemenlik ilkesi o ilke TBMM'nin açılışı ile ortaya konduğu için birinci meclisin açılışı toplumun bütün kesimlerini temsil edilecek şekilde oluşturulmuştur. Temel ilke bundan sonra hiçbir güç milli hakimiyetin üstünde olamayacaktır.

 2- İktisadi bağımsızlığına sahip olması. İzmir İktisad Kongresi ile bu gösterilmek istenmiştir. Biz kararlıkla bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

 3- Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak.

 Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşan G-20’nin Liderler Zirvesi 15- 16 Kasım tarihlerinde ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

 Başkomutan Atatürk ün bu üc ilkesindeki istediği Türkiye yi milletimizin engin desteği ile yakaladık . Budan sonra yolumuz dahada aydınlık ve acık olaraktır.

Başkomutan  Atatürk’ün Anadoluda yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, kısa sürede tüm yurda yayılarak bütün dünyaya örnek olmuştur. O`nun yokluklara ve tüm güçlüklere rağmen zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı, büyük milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Tarih sayfalarındaki yerini alan şanlı destan, aslında Atatürk`ün ülkemiz için hayal ettiği aydınlık geleceğin ilk adımını oluşturmuştur. Zaferle taçlandırdığı milli mücadelenin ardından tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesini başlatarak, millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 77. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Hendek Ak Parti İlçe Teşkilatı