Annelerimiz, değeri ölçülemeyen yaşam deneyimleri ile bizlere her zaman yol gösterici olmuş, dünyayı ve yaşamı sevdirerek, geleceğe umutla bakmamızı sağlamışlardır.

Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka hiçbir değer yoktur. Karşılıksız sevgi, fedakârlık, bağlılık ve hoşgörüyü büyük bir özveriyle gerçekleştiren annelerimizin bizler için ne kadar değerli olduklarını hatırlatan özel bir günü kutluyoruz.

 Anne olacağını hissettiği andan  itibaren çocuğuna büyük bir sevgi ile bağlanan, onu her türlü tehlikeden korumaya çalışarak fedakârlıkla büyüten, Fedakar annelerimizi sadece bir günle sınırlı bir şekilde hatırlamanın onlara yapılacak en büyük haksızlık olacağı inancındayım, onlara yılın her gününde hak ettikleri saygı ve sevgi gösterilerek hayır duaları alınmalı, kırıcı ve incitici tavır ve davranışlardan kaçınılmalıdır.

 Yüreklerinde taşıdıkları iyilik, güzellik, sabır, merhamet, adalet duygularını doğdukları an itibari ile çocuklarına öğreterek onların hayatına ışık tutan anneler; Geleceğe umutla bakan, çalışkan, aileleri ve milletleri için hayırlı bir evlat yetiştirmenin çabasıyla, çocuklarının başarılı olmasında en büyük katkıyı sağlarlar. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)  buyurdukları gibi ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’.  Annelerimize itaat etmek, saygı göstermek, onlara sadece yılın bir günü değil, her zaman yanlarında olduğumuzu, hatırladığımızı, sevgimizi, saygımızı, hürmetimizi hissettirmek, cennetin önemli bir anahtarıdır ve bu anlamda bilinmelidirki cennet’in yolu  annelerin ayakları altından geçmektedir.

 Bu özel günlerinde, çocuklarını genç yaşta kaybeden başta şehit annelerimiz olmak üzere, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyor, onlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam, Hakkın rahmetine kavuşmuş annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

AK Parti Hendek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci