HENDEK MECLİSİ 5 MADDEYİ KARARA BAĞLADI

5 Gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında, Başkan Turgut Babaoğlu gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparak meclisi ve vatandaşları bilgilendirdi. 

SAKARYA’NIN İL OLUŞU 

Hendek Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı, uzun bir aranın ardından kendi yeri olan belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Başkan Turgut Babaoğlu, başkanlığında gerçekleşen mecliste 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis öncesinde Başkan Babaoğlu, gündemdeki bazı konularda hakkında değerlendirmeler yaparak meclisi bilgilendirdi. Sakarya’nın İl Oluşunun 67.yılını kutlayan Başkan Turgut Babaoğlu, lodos ve fırtına nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi. Babaoğlu, “ Bazı illerimizde depremler yaşanıyor, önceki gün de lodos ve fırtınalar oldu. Rabbim ülkemizi ve milleti her türlü afetten korusun” dedi.

BİLGİLENDİRME VE TURNUVAYA DAVET

Azerbaycan’da 14 askerin şehit düştüğü helikopter kazası nedeniyle başsağlığı yayınlayan Babaoğlu, “Can dostumuz kardeş ülke Azerbaycan’da askeri helikopterin düşmesi sonucu 14 asker şehit düştü. Yaralı askerlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısı acımızdır” diye konuştu. Hendek Kent Konseyi toplantısın yapılmasıyla alakalı yönetmelik bilgilendirmesi yapan Babaoğlu, hafta sonu yeni kapalı spor salonunda yapılacak olan Ümit Genç ve U21 İller Arası Karate Turnuvasına tüm vatandaşlarımızı davet etti.

ELEKTRONİK OYLAMAYLA MECLİS GÜNDEMİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Babaoğlu’nun konuşmasının ardından gündem maddesine geçildi.  Gündemin 1.maddesi olan Kemaliye Mahallesi (Bayraktepe) 14 ada 15 ve 16 numaralı parseller ile ilgili Sakarya 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptaline istinaden yapılacak olan plan tadilatının Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi kararı ile gündemin 2.maddesi olan İkbaliye Mahallesine ait kırsal yerleşim alan sınırının belirlenmesinin Belediye Meclisi tarafından görüşülmesi kararı oy birliğiyle komisyona havale edildi. 
Gündemin 3.maddesi olan Gündoğan Mahallesi 12/11/2021 tarih ve 169/3 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.   Gündemin 4.maddesi olan Akova Mahallesi 1288 ada 1 ve 2 numaralı parseller ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu ile 5.maddesi olan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince kadro değişimi yapılmasıyla ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi. 

SORULARI CEVAPLAYIP, YENİMAHALLE’Yİ ANLATTI 

Gündem dışı konuşmalarda soruları cevaplayan Başkan Babaoğlu, “Kemaliye mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında gerekli çalışmalar yapılıyor. Çalışmalarımıza tamamlandığında vatandaşlarımıza paylaşır, gerekli görüşmeleri yapar, meclisimize getiririz. Yanlış bilgilerle mahalle sakinleri yönlendirilmeye çalışılıyor” diye konuştu. Yenimahalle alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Babaoğlu, “Etap etap bölgede asfalt çalışmaları başlayacak. SASKİ nin bitirdiği yerden işe başlayacağız bizde. Biz Yenimahalle’de alt yapının ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Orada ne yaya ne de arabayla geçmek mümkün değildi. SASKİ ile uyumlu çalışıyoruz. Burası büyük bir yatırım. Daha önce haber vermiştik. Yatırım planlarında olmamasına rağmen SASKİ tekrar bir maliyet olmaması için içme suyu hatlarını yenileme kararı aldı ve çalışmalara başladı. Mevsimden dolayı hepimizin işi uzadı. Biten yerlerde kaldırım, asfalt başlayacak. Maalesef bu alt yapının başka bir yöntemi yok. 1 ay sonra bittiğinde güzel anacaklar. Vatandaşımız evet orada sıkıntı yaşadı. Biz daha büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldırıyoruz. Bu işin başka yöntemi yok. Haklarını helal etsinler. Caddelerimizi en güzel hale getireceğiz kısa sürede” diye konuştu.  Babaoğlu son olarak bazı mahallelerde tamamlanan fay hattı çalışmaları ve imar düzenlemeleriyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyerek, mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.