Hendek Akçayır Mahallesinde mahallenin en eski evlerinden olduğu belirtilen Ahmet U.’un evi dün 15:40 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alev aldığı belirtildi.

Akçayır Mahallesinin eski evlerinden olduğu belirtilen tarihi iki katlı ev dün yangında kullanılamaz hale geldi. Yangın esnasında yanmakta olan evin içinde olduğu öğrenilen 90 yaşındaki Ahmet U. alevler arasından torununun hanımı sinem u. güçlükle çıkardığı belirtildi. 

Yaşanan yangın olayında, mahalle sakinlerinin bir çok anıya ev sahipliği yaptığı öğrenilen tarihi ev kullanılamaz hale gelirken, iki katlı evde büyük çapta maddi hasar oluştu. 

Yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için itfaayeyi arayarak yardım isteyen aile sakinleri, yaşanan olay sonrasında, felç hastası olduğu öğrenilen Dede Ahmet U.’yu sağ salim kurtardıklarını, fakat evlerinin gözleri önünde yanmasına engel olduklarından ötürü büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanmakta olan eve söndürme ve soğutma çalışmaları yaparak , yangını kontrol altına aldı. Yaşanan yangın olayı sonrasında inceleme başlatıldı...