Veliler İlçemiz Hendek’te Yıkılması düşünülen Hendek Anadolu Lisesi nin öğrencilerinin yıkım ardından, Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokuluna gelerek, Ortaokul Öğrencileri ile Lise Öğrencilerinin bir arada okullarında eğitim görmelerini istemediklerini dile getiren bir açıklamada bulundular.

“Hendekte yeni bir modern okulun yapılması bizi mutlu eder. Ancak her yıkılan okulun yükü her defasında sadece Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu na yüklenemez. Okulun giriş çıkış saatlerinde servis araçları ve velilerin araçları trafiği tamamen karmaşaya dönüştürürken, birde lisenin gelmesi çıkılmaz hal alır. Okulun fiziki şartları kendi öğrencisine yetersiz gelirken birde üzerine Anadolu Lisesinin gelmesi ve ortaokul öğrencileri ile liseli öğrencilerin birlikte okumaları sorunlar yaratacaktır. Çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu duruma yetkililerin kayıtsız kalmamasını istiyoruz.”

Veliler “İkili Eğitim İstemiyoruz, Cumhuriyet İlköğretim geldi 3 yıl bir arada eğitim gördük, Hendek Anadolu Lisesi gelirse büyük problemlere yol açar,  bizim okulumuz kiralık okul değildir, Çocuklarımızın geleceği için İkili Eğitim İstemiyoruz” diyen yetkililer , Milli Eğitim Bakanlığı ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki yetkililere seslenerek bu durumun önüne geçilmesini istediler.