Bugün tam 20 yıl önce Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı sırada pusuya düşürülerek 5 arkadaşı ile birlikte şehit edilen Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Kabri başında anma törenleriyle anıldı…

Hendek aile kabristanlığı girişinde yer alan kabrin hemen önüne anma etkinlikleri için düzen kuruldu. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle kısıtlı katılımıyla gerçekleştirilecek olan anma etkinliği düzenlendi.

Açılış konuşması ve anma töreninin sunulmasıyla başlayan törenlerde, saygı duruşu  İStiklal marşının okunması ve ardında Kabri Başında duaların edildiği anma törenleri, kabre karenin bırakılmasıyla son bulud.

Törenlere, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Kaya, Hendek İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Acır , Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan , Belediye Başkan YArdımcıları, Siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katılırken, Sakarya Valisi Oktay Çetin Kaldırım’ın Erzurum'da yaşanan depremin 1. yıl dönümü olması nedeniyle bulamazken, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu nunda Senegal'e bir proje kapsamında gittiği bu nedenle anma törenlerinde yer almadığı öğrenildi.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Karate turnuvaları bu yıl pandemi dolayısıyla düzenlenemez ken, yıllar geçsede Şehade nin dün gibi hatırladığı Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan 20. yılında Hendek de kabri başında dualarla anıldı.