GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİ YAŞAMA BİLGİYLE DOKUNACAK

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Anabilim Dalı  öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında hazırladıkları projeye Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü katkı sağladı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Okul Öncesi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sayın Ahmet Sakin ve   öğrencileri Dilara Sanem Aktun, Beyzanurkırbaş ,Zehra Ateşoğlu ve Selma  Hasanoğlu 'nun hazırladığı proje kapsamında , Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi ve Eğitim Birim sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis  katkı sağlayarak eğitimi gerçekleştirdi.

Projeye Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü katkı sağladı.

Öğretmen adaylarına yönelik "Erişkin ve çocuklarda Temel Yaşam Desteği ve Temel  İlkyardım"   konulu eğitimde özellikle erişkin ve çocuklarda havayolu tıkanıklığı ve heimlich manevrası ile müdahale, Kalp durması ve temel yaşam desteği, kaza ve yaralanmalarda doğru müdahale, ilkyardım bilgisinin yaşamsal önemi ,çocuklarda risk yönetimi gibi içeriklerden bahsedildi.

Geleceğin öğretmenlerinin  yaşamsal uygulamalarla bilgilenmelerini amaçlayan  bu örnek projeyle yarınımızın çocuklarının  daha güvende olmasının amaçlandığı  kaydedildi.