Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının üstü çizilerek defalarca belirtilmesine rağmen, Cuma namazına maske takmadan gelen cemaatlerin olduğu gözlemlensede, maske takmayan kişiler, camilerde görevlendirilen din görevlileri tarafından uyarılarak cami girişlerinde yer alan maske standlarından maske takmaları sağlanıyor.

Bazı paket servisi yapmakta olan işletmelerde ise durum oldukça vahin, ürünün üretilmesi paketin hazırlanması noktasında çalışmakta olan kişilerin maske takmadığına defalarca raslana biliyor.

İlçede bu konuda denetimler sürdüren ekiplerin denetimlerinin ardından vatandaşların yeni normale ayak uydurmaları gereken kurallara uymayarak tamamen normale geçmekteler.

Maske Kullanımı Hendek’te oldukça düşük… Denetimlerde fayda etmiyor…

Maske konusunda birbirini uyaran vatandaşlar ilçe merkezinde zaman zaman tartışmalara yol açsada, kurallara riayet edilmemesi durumunda hastalığın Hendek’te yayılımı çok daha kolaylaşacandan korkuluyor.

İlçe Genelinde yapılan gözlemlerde çarşı merkezinde 50 kişiden 15’inin maske takmadığı 10’unun sa maskelerini çenelerinin altında tutarak cadde üzerinde sigara içerek yürüdükleri gözlemleniyor