Hendek ilçesinde gün geçmiyor, yangın haberleriyle bir kez daha yürekler yanıyor. İlçemiz Hendek Yeni Mahallede yer alan bir binanın ikinci orta katında bugün saat 12:40 sularında yangın çıktı…

Yangını Haber alan Hendek itfaye ekipleri birim amirliği, yangının meydana geldiği Yeni Mahalle 2052 sokak a ivedi bir şekilde hareket etti. Yangının çıktığı üç katlı binanın orta katında başlayan yangına müdahale eden ekipler, çok geçmeden olay yerindeki acı haberi aldılar.

Üç Katlı binada ikamet ettikleri öğrenilen Soner , Ayşehül İ. ailesinin bulunduğu dairenin sobasından çıktığı iddia edilen yangın söndürme çalışmaları sonrasında eve giren itfaye ekipleri, yangın esnasında dairede bulunduğu öğrenilen iki yaşındaki Yakup A. İ’nin cansız bedeni ile karşılaştıkları öğrenildi. Diğer bir çocuğun itfaiye ekiplerince  kurtarıldığı öğrenilirken. Yaşanmış acı yangın haberi olayında 2 yaşındaki Yakup A. İ. hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kardeşi Yusuf (4) yaşındaki ve Kız Kardeşleri Şekernaz İ. ve anne Ayşehül İ. itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucunda yanmakta olan evden yaralı olarak kurtardıkları öğrenildi.

Olay Yerine gelen Hendek 112 ekiplerinin yaralı kurtarılan anne ve çocuklarına acil müdahalenin yapılabilmesi için Hendek Devlet Hastanesine sevk ettikleri öğrenilirken, yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi edinilemez. Bir süre sonra yanık yaralısı anne ve çocukları Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi. 

Yangın esnasında içeriye giren Baba Soner İ., içeride yer alan ailesini kurtarmak için yaşamış olduklarını hendek ilçe emniyet ekiplerine anlatırken yürekler bir kez daha sızladı. Yaşanan elim yangın olayı sonrasında ekiplerce soruşturma başlatıldı.