Hendek müftülüģünce Hendekteki Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 37 erkek hafız öğrenci için Hendek Rasim Paşa Camii'nde Hafızlık icazet töreni gerçekleştirildi.

Hendek Rasimpaşa Camii sinde gerçekleştirilen programın sunuculuğunu Rasimpaşa Camii İmam - Hatibi Arif Türk yaptı.

Düzenlenen programda açılış konuşmasını Hendek İlçe Müftü Vekili Ömer Bayraktar yaptı.

Bayraktar , Hafızlık hakkında katılan adaylar ve seyircilere İlçemiz Hendek’te yer alan 5 Hafızlık Kuran kursunun önemini anlattı, kursları tanıtarak kursların nedenli önem arz ettiğini dile getirerek Hafızlık konusunda bilgiler paylaştı. Konuşmasında Hendek Sarıdede Hafız Abdurrahman Gürses , Kazımiye ve  Çevre Yolu Camisinde eğitim gören hafızlarımızın durumu hakkında genel bilgilere değindi.

İcazet törenine katılan Diyanet işleri Başkanlığı Müşavirlerinden Hasan Başiş Hafızlığın önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim, ilahi ve duaların ardından belge ve hediye takdimi gerçekleştirildi. Hendek Rasimpaşa Camii’nde düzenlenen törene 37 erkek hafız katıldı. 

Düzenlenen programa Mersinde "Genç Sada" Kur’an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması Türkiye ikincisi , Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Karayel ve Kuvayi Milliye Derneği Onursal Başkanı Rüştü Çürüksulu da katıldı.