Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hendek’te de İçişleri Bakanlığının almış olduğu kararlar doğrultusunda, 65 yaş üstü emekli vatandaşların mağdur olmamaları için ekipler oluşturuldu ve çalışmalara başlandı.

Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan personeller, köyler ve mahalleler çalışmalar yürütmeye başladı.

İçişleri Bakanlığının 21 Mart tarihinde yürürlüğe giren genelge ile 65 yaş üstü emekli vatandaşlar ve ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar 21 Mart saat 24.00'den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasaklanmıştı.

Yasaklar Hendek’te de sürdürerek, 65 yaş üzeri vatandaşların evlerinden çıkmalarını yasaklandı için mağdur olmasınlar diye Hendek Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan ve gönüllü olan personeller sahaya indi.

Hendek ilçe merkezi ve çeşitli uzak mahallede yer alan ilgili vatandaşların maaşlarını postane ve banka hesaplarından görevliler nezaretinde çekerek,  hak sahibi vatandaşların ikametgahlarına gidip, takdim ettikleri tutarları, imza karşılığında kendilerine teslim etmeyi sürdürüyorlar.