Hendek ilçesinde yer alan özel fındık işleyen müteşebbisler, kalkınma ajansı ile kamu kurumları "güçlü kadın güçlü tarım" projesi çerçevesinde Türkiye’de tekelleşen fındık tarımına bir destek te Hendek’te 4 gün süreyle 18 baya nın katıldığı , adı hibe projesi olan projeden geldi.

Hendek ilçesinde yer alan tarımla ilgilenen bayanların fındık tarımıyla daha iştigal ve kaliteli fındık üreterek tekeli desteklemelerini amaçlayan tüm zeminin oluşturulduğu günümüzde kalkınma ajansları ve yerel yönetimlerin desteğiyle 22 Mart - 26 Nisan tarihleri arasında 6 hafta süren bir eğitim Hendek Çamlıca Mahallesinde gerçekleştirildi.

Eğitimin ana amacının “Fındık Yetiştiriciliği, Verim ve Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kooperatifleşme, Ekoloji ve Sosyal Uygulamalar” olduğu öğrenildi.

Projenin Türkiye kapsamında destekleyen diğer bir kuruluş olan Genç Hayat Vakfı nın da desteklediği Vakfın 2008 yılında kurulduğu, kurulan vakfın ülkemizde birçok dalda araştırma ve proje yürüttüğü bilinmekte. Vakfın sloganı ise “Fındık Bahane, Renk Çemberi” ve diğer bir sloganları ise “ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubunun hayata hazırlanma süreçlerine destek olmak” olduğunu öğrendik.

Hendek Bayraktepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen sertifika töreninde, 6 hafta boyunca derslere katılan kursiyerlere serfikalarını , Hendek İlçe Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek İlçe Tarım Müdürü Erhan Sunman, Fındık İşleme Üretimi yapmakta olan Balsu firması Tedarik Müdürü Murat Gökdemir , Büyükşehir İl Meclis Üyesi İş Adamı Lokman İçöz , kursiyerlere sertifikaları takdim etti.