Kemaliye Mahallesi Sakinlerinden Eyüp Başsüslü geçmişte Hendek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 18 Uygulamaları sonrasında bir çok kişinin kendisi gibi mağdur olduğunu belirterek, ilçe meclisinde sorunları aktarmak üzere söz aldı.

Hendek Meclis toplantısı sonrasında Başkan Babaoğlu Tarafından söz verilen Eyüp Başsüslü, Başkan Babaoğlu’na teşekkür ederek yaşamış olduğu 6 mahkemenin 6 sınıda kazandığını fakat geçmiş Belediye yönetimlerinin kazanılan mahkeme kararına itiraz etmeleri sonucunda 2008 yılından günümüze kadar uzayan bir hukuk mücadelesinin yaşandığını, son mahkemesini de kazanmasının ardından, mevcut yönetimin davaya itiraz etmeyerek kazanılmış haklarının uygulamaya alınacağını bizzat Yeni Belediye Başkanından duyması üzerine teşekkürlerini dile getirdi ve geçmişten günümüze yaşamış olduğu çileci durumu Meclis üyeleriyle paylaştı.

Hendek Eyüp Başsüslü

Eyüp Başsüslü, nün kendisini ifade ettiği 18 uygulama sorunlarını ve uygulama noktasında yaşanan sıkıntıları videodan şöyle ifade etti. ; ‘İptal olan 18 Uygulamaları İkinci Kez uygulanmasına rağmen, iptal olmasına rağmen iptal olmamış gibi işlem yapılıyor. 2008 yılından beri mahkeme kararlarına uyulmuyor. Eskiden gelen sıkıntılar bunlar, eski tapuların vatandaşa verilmesi gerekiyor. 2008 yılında kesinleşmiş mahkeme kararlarına rağmen tapu müdürlüğü 18 kararlarına göre tapu veriyor. İmar komisyonuna havale ediliyor. Komisyonda belediyenin menfaatine göre hareket ediyor. Sinir stres içindeyim ben, Hala tapumu alamadım ben. Ama daha öncesinde belediyeye de gidiyor bu mahkeme kararları, ama herkese yeni tapular çıkıyor, ama mahkeme iptal edilince kimseye tapu verilmiyor. Benim bahçemin yarısı belediyede görünüyor. Bunlar neden düzeltilmiyor. Başkanın yanında sizler varsınız hatırlayacaksınız.Lütfen herkesin eski sınırlarına göre tapularını verin. Bakın ben memurluk yaptığım için. Tapu Müdürlüğünü mahkemeye vermedim, savcılığa vermedim, ben memura zarar vermek istemem, ama mecburen mahkemeye vermek zorunda bırakıldım. Biz 18 uygulaması için çağrıldım ama biz itiraz etmemiz için çağrıldım, fikir sorulması için çağrılmadık. O kadar kolayki o işi çözmek, vatandaşı çağırıpta mı karar alınıyor, çözülmesi için 18 kararlarına itiraz edilmemesi için çağırılıyoruz. Ama ne yaptılar kendi bildikleri gibi yaptılar, kolaylık göstermediler.’ dedi.