İlçemiz Hendek Yeni Mahallede sürdürülen altyapı , yağmur suyu, içme suyu projelerinin tüm zorluğunu bölge halkı , veliler ve öğrenciler , öğretmenler çekiyor…

Son günlerde kurumlar arası diyaloksuzluktan tutunda, bitecek projenin bitmemesine neden olundu söylemlerinin havalarda uçuştuğu 1 Aralık kış gününde cabur deryasında olan Hendek Cumhuriyet okuluna ulaşmaya çalışan öğrenciler ve veliler çamur deryasından geçerek okullarına ulaşıyor.

Şimdi 21. yüzyılda bu durum bunca yoğun bir öğrenci sayısına sahip olan Servetiye Caddesindeki çalışmaların yağmur suyu hattının tamamlanarak asfaltlanacağı belirtilirken, su idaresi tarafından eski borularının değişmesinin eklendiği proje lastik gibi bitirilemeyerek uzayan bir hal aldı.

Vatandaşların sağlığına büyük tehlikeye sokan eski borunların ana şebekesinin değiştirildiği öğrenilirken, ana şebeke dışında kalan saatlere kadar olan alandaki bina şebeke dağılımlarında eski borulara müdahale edilmemesi bir başka problem olarak sürmeye devam ediyor.

Sabah saatlerinde haber ihbar hattına ulaşan görüntüler de öğrenci ve caddeyi kullanmakta olanların yaşamakta olduğu durumu ileten veli yetkililere şöyle seslendi.

“Biz sizlerin iç çekişmelerinizden ötürü bu çamuru bu devirde çekmek zorundamıyız. Günlerdir bozulan ve yapılmayan bu kaldırımların sorumlusu kimdir. Tozuda çamuruda çekeceksiniz sonra feraha kavuşacaksınız dediğiniz bu rezilliği birileri duysun diye size gönderiyorum. Yetkililer kulak tıkamayı bıraksın sabah saatlerinde okulun önüne gelip çektiğimiz çileye şahit olsunlar. Bu rezilliğe bir son vermenizi istiyorum.” dedi.

Yol, çukur haberlerini ve zaman zaman çeşitli alanlardaki yaptığımız haberleri fuzuli gören siz çok değerli okurlarımıza şunu belirtmek isteriz.

2 Gün önce yaşanan elektrik kesintide, bir öğrenci okulda yaşanan arbede ezilmiş olsaydı, sorumlusu kim olacaktı ?

Fuar afişleri bir Hacı Dedenin yolda kafasına denk gelirse Sorumlusu kim olacaktı ?

Hayatın riskleri nin yaşanmadan görüle bildiği günümüzde, at gözlüklerinizi bırakıp lütfen bize destek olun, bizler her daim sizlerin sesi olmak için buradayız.