Sağlık bakanlığı tarafından geliştirilen ve güncel verilerin bölgede yaşamakta olan vatandaşlarla uygulama aracılığıyla paylaşıldığı mobil uygulamadan alınan verilere göre ilçede virüs konusundaki gelişmelerin kötüye gittiği görülüyor.

Hendek’te virüs olan bölgelerden uzak durulması için, temaslı ve hastalığa sahip kişilerin ikametgahlarının yanı sıra bulunmakta oldukları güncel konum ve çevrelerini belirleyen mobil uygulama sayesinde, virüsün hangi mahallede yoğun olduğu görüle bilmekte.

Hendek Kırmızı alarm veriyor...

HES kodu ile bağlantılı olarak  çalışmakta olan Hayat Eve sığar mobil uygulamasında yer alan kırmızı alanların yoğunlaşması, Coronavirus ile mücadelede girdiğimiz bu dönemde Hendek de yaşanan artışın oldukça arttığını gösteriyor.

Alınan yeni önlemlerle ülke genelinde, sigara içmek bahanesiyle maskelerini çıkaran vatandaşların artık topluma açık alanlarda sigara içmeyecek lerini belirten genelde yayımlanarak, sigara kullanımı ve virüsün önlenmesi noktasında bir karara daha imza atılsada, toplumun yoğun olarak kullanmakta olduğu halk pazarlarında alınan önlemlere rağmen pazarcı esnafının yanı sıra vatandaşlarında zaman zaman maske takmadıkları gözlemlenmekte.

Hendek Kırmızı alarm veriyor...

Maske , sosyal mesafe ,  hijyen kurallarının büyük önem arz ettiği şu günlerde, virüsün çevrenize ve sevdiklerinize zarar vermemesi için, büyük özen ve önem gösterilmesi gerekmekte.

Özellikle Hendek ilçe merkezi ve Yeni Mahalle bölgesindeki yoğun toplu konutların yer aldığı caddelerin tamamen kırmızıyla işaretlendiği bu günlerde kurallara uyulması, çok gerekmedikçe kalabalık ortamlara girilmemesi gerekmekte.