Kurum Müdürü Funda Çekiç Koç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; ‘’15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin 3. yıldönümü sebebiyle burada toplanmış bulunmaktayız.

Canı pahasına

Takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiği gün tüm Türkiye her zamanki gibi bir güne uyanmıştı. Ancak saatler 22.00’yi gösterdiğinde bir grup asker kılığına girmiş terörist Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini tek taraflı trafiğe kapattılar. Türk halkı bu olaya anlam verememişti. Çünkü kahraman Türk askeri tarihimiz boyunca bu milleti canı pahasına korumuştu. Silahlı kuvvetlerimizin içerine sızan bir grup FETÖ terör örgütü üyesi hainin, bu devletin tanklarını, toplarını, savaş uçaklarını, helikopterlerini, tüfeklerini ve kurşunlarını yine bu aziz millete karşı kullandığını maalesef bu millet gördü.

Yüz binler

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yüz binlerce kahraman sokaklara akın etti. Ellerinde hiçbir silah yokken sadece iman gücü, inanç ve yürekle minarelerden yükselen sala sesleri eşliğinde tankların önüne yattılar. Silahlara göğüslerini siper ettiler ve darbeye geçit vermeyerek hain darbecileri alaşağı ettiler. Kanlarını, canlarını bu ülke için feda eden 251 şehidimize Allah’tan rahmet 2 bin 703 gazimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz yaşatmasın’’ diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Ömer Halis Demir

Kurum Psikoloğu Ahmet Arıtürk, “Ömer Halis Demir’in hayatını anlattı. Daha sonra Kurum Öğretmeni Turgut Kalay 15 Temmuz’da şehit olan 11 kadın şehidimize yönelik sunum yaptı. Ardından kurum personelimiz ve 3 hükümlü tarafından şiirler okundu. 15 Temmuz ile ilgili müzik slayt ve video gösterileri yapıldı. Programın sonunda ‘’15 Temmuz’un Anatomisi’’ belgeseli izlendi. Belgeselin ardından hükümlülere ikramlarda bulunuldu.