"Genç Sada" Kur’an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması´nın Türkiye Finali bu yıl Mersinde gerçekleştirildi. İlimizi ve İlçemizi temsil eden  Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Karayel katıldığı bu yarışmadan büyük başarı elde ederek ilçenin bu dalda bir kez daha gururu oldu. Karayerin bu başarısı ilk değil öğrenim hayatında bir çok başarıya ev sahipliği yapan Recep Karayel başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

İlimiz Sakarya ve İlçemiz Hendek’i temsilen Kırklareli'de yapılan Genç Sada Kur’an-ı Kerimi güzel okuma Bölge finalinde yarışan Karayer burada, Bölge Birincisi olarak , Türkiye finalinde yarışma hakkı kazanmıştı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından otuz yılı aşkın süredir gerçekleştirilen Genç Sâda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması nın  bu yılki finalinde Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Karayel tüm dallarda jüriyi mest ederek Türkiye genelinde 2. oldu. 

İlçemiz Hendek’te böyle başarılı öğrenciler yetiştirerek onurlandıran Hendek Din Görevlileri nin bu öğrencilerin , bu denli başarılı ve hevesli yetiştirilmelerinde katkısı şüphesiz büyüktür.