İlçemiz Hendek Atatürk Parkı Yerleşkesinde Hendek Belediyesinden kra usulünce faaliyet sürdüren ve bir süre önce dinlenme tesisi ruhsatlandırması alan işletme uyarılara rağmen oturak müşteri almayi sürdürünce cezadan kaçamadı…

Hendek de Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları kapsamında sürdürülen denetimlerde, oturarak müşteri kabul ettiği belirlenen ve bu bağlamda uyarılan işletmeye uyarıları dikkate almayınca ceza ile karşı karşıya geldi. 
Ekiplerin uyarılarına rağmen oturarak müşteri almayı sürdürünce hem kendisi hem müşterilerine olmak üzere toplamda 21 bin tl türk lirası para cezası kesildi.

Hendek Atatürk Parkında Cafe Restaurant Dinlenme Tesisi olarak faaliyet gösteren işletmede saat 16.30 sularında gerçekleştirilen denetimlerde, 125 Nolu İlçe ve 101 nolu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında belirtildiği üzere Hendek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla" kuralına uymadığından,  işletmenin masalarda oturarak hizmet vermeye devam ettiği tespit edildi.
Mevcut işletme sahibine Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde 3.469₺, işletmeye , içerisinde bulunan 20 yaş altı olduğu belirlenen 17 müşteriye kişi başı 900 ₺ olmak üzere toplam 18.769 ₺ idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Ekipler denetimlerini Hendek genelinde sürdüreceği öğrenilirken vatandaşların ve işletmelerin bu tarz durumlara mahal vermemelerini isterken yaşanabilecek durumlarda cezai müeyyideleri uygulanacağı öğrenildi.