Sakarya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından  “Muhtarlar Çalıştayı ve İstişare Toplantısı” adı altında toplanıldığının bilgisine sahip olmayan muhtarlar kendilerine bu konuyla ilgili bilgi verilmediğini, ilçe de ve mahallelerinde yaşadıkları sorunları dile getirmek üzere Vali’nin geleceği belirtilerek bu toplantıya katıldıklarını dile getirek sitemda bulundular.

Hendek İlçe Kaymakamlığının Hendek Muhtarlar Derneği Başkanlığına Yapmış olduğu 08-10-2021 / 2551 Numaralı “Muhtar Toplantısı (Hendek İlçesi)” konulu bilgilendirmenin ilk satırında şu bilgilere yer verildi.

Hendek de Muhtarlar Vali Beklerken Göç İdaresi Geldi…

“İldeki Muhtarların istek, öneri ve şikayetlerin değerlendirilmesi amacıyla düzenli toplantılar yapılmasına ilişkin (a) ve ilgi (b) sayılı emirlerin ilgili kurumlara gönderilmiştir.

Bu nedenle; 13/10/2021 Çarşamba Günü saat:11:00’de Hendek Belediyesi Nikah ve Konferans Salonuna teşrifleri halinde ilimiz Valisi  Sayın Çetin Oktay KALDIRIM’ın Başkanlığında Muhtarlar katılımı ile Muhtar Toplantısı yapılacaktır.

Toplantıya İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı Başta olmak üzere ilgili daire müdürleri ile birlikte hazır bulunmaları husus önemle rica ederim.”

Şeklinde yazılmış bilgilendirmeyi okuyan Muhtarlar Vali geleceği ve bu yazıya istinaden sıkıntı ve sorunlarını arz edecekleri umuduyla 91 Mahalle Muhtarının katılımıyla toplantı salonunda hazır oldular.

Hendek de Muhtarlar Vali Beklerken Göç İdaresi Geldi…

Toplantının içeriğinin bu konuyla ve Vali Beyin Gelmeyeceğinin öğrenilmesinin ardından Sakarya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı ekiplerin sunum ve anlatımlarının ardından söz alan muhtarlar, toplantının konusun kendilerine bu şekilde belirtilmediği hususunda sitemde bulunarak göreve geldikleri bu güne Sakarya Valisi Sayın Oktay Çetin Kaldırım ile bir araya gelmediklerini dile getirip, yerel yönetimlerle yaşadıkları sorunların biriktiğini ve çözüme kavuşturamadığı belirtiler.

Hendek de Muhtarlar Vali Beklerken Göç İdaresi Geldi…

Sakarya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü toplantısına gitmek üzere hazırlanmak aldıklarını sunulan bilgilerin verimli olduğunu fakat Vali Beklerken bu bilgilendirmede bulunulmadan bu sunumun gerçekleşmesi konusunda şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdiler.

Bu süreçte Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun araya girerek, ilgili toplantının konusuyla ilgili olarak, Kendisininde Vali Beyin geleceğinden öürü toplantıya katıldığını belirttiği ve bir cenaze için yola cıktıklarını ve bu nedenle yola çıkmadığını belirterek, yaşanan iletişim probleminin gelecek günlerde Vali Bey ile Muhtarların bir araya gelmesi için girişimlerini sürdürdüklerini belirti.

Muhtarların yaşadığı bilgilendirme eksikliğiyle ilgili söz alarak Gerçekleşen toplantıda bir süre soru cevapların yapılmasının ardından toplantı son buldu.