Dün yaşanan eylemde İlçemiz Hendek Organize Sanayi Bölgesinde Prefabrik konut ve yapı malzemeleri üretimi konusunda faaliyet yürüten H Holding firmasında çalıştıklarını belirten 15 kadar çalışan sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkarıldı. İşten çıkan çalışanlar, fabrika kapısında seslerini alkışlarla duyurdular. 

2022 Yılı için belirlenen asgari ücret zammının fabrikada uygulandığını belirten fabrika çalışanları, her yıl yapılan maaş zamlarının Temmuz ayı içerisinde uygulandığını, bu yıl uygulanan asgari ücret zammının ise uygulamasını bir önceki Temmuz zammı üzerinden yapıldığı, bu durumla %85-%90 zam yapıldığını iddia eden fabrika yetkililerinin aslında eski asgari ücret zammının üzerinden yaptıkları bu zammında çalışma olanaklarıyla yeni asgari ücretin %15-20 oranına tekabül geldiğini belirterek, sendikal mücadeleye girdiklerini belirtirken, bu durumların üzerine fabrikada sendikal mücadelenin içinde bulunan işçilerin çıkışı verildiği belirtiliyor. 

Diğer bir husus ise fabrikada 160 kadar personelin sendikaya kayıtlı olduğu öğrenilirken, son maaş zamlarının 2021 Yılı Temmuz ayı baz alınarak uygulanan zamların adil olmadığını belirterek tepki gösterdi.

160 kişinin bir bölümünün tazminatlarıyla birlikte fabrikadan çıkışlarını talep ettiği idda ediliyor. 

15 Kadar çalışanın sendikal nedenlerden dolayı işten çıkarıldığı iddia edilirken, işçiler fabrika girişinde , fabrika ve yönetimini dakikalarca alkışlayarak yaşananlara tepki gösterdi. 

Diğer bir konu ise, işden çıkarılmalar ile ilgili olarak, fabrika yetkilileri ile 24 saat zaman süresince defalarca cevap hakları dolayısıyla ulaşmaya çalışmamıza rağmen bir açıklama veya geri dönüşte bulunulmadı.