Türk Metal Sen Sakarya İl Temsilciliği fabrikadan sendika üyesi oldukları iddiasıyla işden çıkarılan işçiler için eylem yaptı…

İlçemiz Hendek 2. OSB Bölgesinde Otomotiv Sanayi sektöründe üretim yapmakta olan Donghee fabrikası önünde 31 Ağustos ve 10 Eylül tarihlerinde  personel işçıkışında sendika üyelerince eylem ve basın açıklaması yapıldı.

Gerçekleştirilen eylemde Sakarya Türk Metal Sendikası İl Başkanı Olcay Meriç şöyle konuştu ; “ Türkiye nin değerli çalışanları yiğit gözü pek türk metal işçileri kardeşlerim. Sizler işini namusu , evine ekmek götürmekten başka gayesi olmayan emek kardeşlerimsiniz. Bundan böyle sizin davanız, bizim davamızdır. Sizin ekmek kavgamız bizim kavgamızdır. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Donghee fabrikasına Türk Metal bayrağı dikene kadar mücadele edeceğiz, biz kazanacağız. Yolumuz açık olsun, allah’a emanet olun.” dedi. 

Hendek 2. OSB'de 2 haftadır eylem yapıyorlar...

Ardından eyleme katılan kalabalık heyet fabrika önünde sloganlar atarak işten sendikalı oldukları için çıkarılan işçiler için destek söylemlerinde bulundular.