İlçemiz Hendek’e kurulması açıklanan elektrikli şarj istasyonunu açıklayan Dünya devi Tesla’nın resmi sayfasında yayınlanmasının ardından Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu esprili bir paylaşımla Elon Musk’ı yaptığı ingilizce paylaşımla Hendek davet etti.

İlk Etapta Türkiye nin 10 ilinde kurulacak olan şarj istasyonları ile hizmet vermesi planlanan Tesla Elektrikli otomobil şarj istasyonun bir tanesi Sakarya Hendek’e kurulacağı sevinçle karşılandı.

Ankara - İstanbul güzergahının tam ortasında bulunması nedeniyle Hendek’in tercih edildiği düşünülürken, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu istasyonun Hendek’e kurulmasıyla ilgili, hem Türkçe , hemde ingilizce espirili bir paylaşımla Musk’ı Hendek’e yatırı yapmaya davet etti.

Babaoğlu Paylaşımında  ; “Tesla’nın Hendek’e şarj istasyonu kurma kararıyla Elon Musk’ın neden hep kazandığını dünya bir kez daha gördü. Güneş gözlüklü gülümseyen yüz ifadesi , Şarj istasyonu ile başlayalım, otomotiv şehri olarak fabrika teklifine de açığız.

The world saw once again why Elon Musk always won with #Tesla's decision to install a charging station in Hendek

Let's start with the charging station, as an automotive city, we are also open to factory offers.”

Başkan Hendek den Elon Musk'a şöyle seslendi...

Şimdi Hendek’e kurulması planlanan istasyonun nereye ve ne şekilde kurulacağı merka konusu olurken, Muhtemel TEM otoyolu üzerinde yer alan dinlenme tesislerinin bulunduğu alanlardan olması düşünülüyor. 

Elon Musk’ın Babaoğlu’nun bu çağrıya cevap verip vermeyeceği ayrı bir merak konusu oldu.