Bu hafta süresince okurlarımızın bir tanesi nin başına gelen bir mağduriyeti nedenle geliştiğini vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda haber yapma gereğinde bulundum. 

Bilindiği üzere kurumsal şirketler ekiplerini yönlendirir ve kimseyi mağdur etmez.  Fakat 2012 yılına girdik gireli hendek elektrik kurumu ve merkez tarafından alınan bir takım kararlar sonrasında çok küçük tutarlara bile elektrik saatlerine mühür bağlayan bir kurum nedenli doğru yaptığı uzun uzun tartışıla bilir bir konu olduğu şüphesizdir. 


Gelelim konunuz özüne “Açma kapama bedeli 19 tl” vatandaş “eyvallah” diyor. “Peki bizim fatura bedelimiz 20 tl etimizi size 39 tl”  vatandaş yine “eyvallah” diyor. Sonrasında başlıyor yakınmaya, “Be kardeşim” diyor içten içe mağduriyetini dile getiren şahıs, “bu kurum 48 saat içinde kapanmış olan saati açardı ya hani, “eee” diyor “bizim faturamızın ödeneli 4 gün oldu henüz kesim ekipleri, açım ekipleri olarak teşriki mesailerini doldurmamış olsa gerekler bu günde gelmediler” diyor 
Peki diyoruz bir yerleri aradınız mı bu durumla ilgili bilgi verdiniz demi kesim açım ekiplerinde açmıyorlar ? 
Vatandaş başlıyor içten bir şekilde “Efendim, her gece yani 4 gece üst üste kendilerinin merkezlerini aradım bilgi verdim durumun ehemmiyetini izah etim, ödemeyi yaptığımı belirtim, her seferinde tamam size yönlendiriyoruz şeklinde yanıt aldım, evde olmaz iseniz telefonlardan ulaşsınlar diye cep telefon numaralarımı aldılar fakat ne hikmetse bu hendek elektrik kesim ekipleri varken hendek elektrik açım ekipleri bir türlü 4 gün olmasına rağmen borcu ödenen saati açma teşrifine ulaşamadılar. Ha deseler ki ulaşamadık , ha deseler ki, bulamadık, merkeze bur aktığımız telefon ne ……. İşlerine yarıyor, 48 saat diyorlar, bir de merkezleri gebzedeymişmiş, bunlar anca kapatmayı bilir kardeşim açmayı bilmezler” diyor içli içli ah çekiyor durumu bu şekilde izah eden vatandaşın mağduriyeti giderilir mi bilinmez fakat ilçede elektrik kurumuna olan bu durumlar gün geçtikçe artması son günlerde dikkatleri üzerine toplamasına sebep olduğu şüphesizdir.

- Sorularımızı yöneltmeye devam etiğimiz vatandaşa, bu saferde elektrik borcunuzla ilgili tebli geldimi ? kesiyoruz diye bişi dedilermi ? ilk defamı başınıza geliyor ? Nekadar süre geçikti ödemeniz ? Ödeme toplam tutarı 39 tl miydi ? sorularını yöneltiyoruz. 

Sorularımızı bir bir yanıtlayan vatandaş şunları söylüyor “Borcumuzla ilgili elimize tebliğ elimize ulaşmadı, fatura tarihimiz 30.03.2012 di 5 gün mü 7 gün mü bir süresi varmış 09.04.2012 pazartesi günü faturamı fatura merkezine giderek erkenden ödedim, bir de gece geldiysem eve elektrikler kesik, aradım durumu izah ettim, bayan şöyle söyledi “bu söyledikleriniz kayda geçiyor beyefendi kesim ekiplerimiz 16:00-22:00 saatleri arası çalışmaktadır, telefonunuzu Bırakınız , faturanız ödendi görülmekte, yasal süreç 48 saattir açma ekipleri yönlendirilecektir” diyen telefonun başındaki bayanı 3 gündür üst üste aradım fakat çözüme ulaşamadım. Bu başıma ilk defa geliyor, akrabalarımın başına gelmiş bir kaç kere, telefonla ola çak şey değil dediler. Gidip hendek elektrik kurumuna giderek durumu anlatmışlar ve aynı gün kesilen elektriği açtırmışlar, şimdi kendime soruyorum ağlamayana ekmek yok mu bu devirde kaldı ki ben 09.04.2012 sabah saat 09:05 de bu faturamı ödemiş bir vatandaş olarak bu gün 12.04.2012 şu an sabah saat 10:00 itibariyle elektrik sayacım hala mühürlü ve ne gelen var ne giden kesmeyi bilen ekipler adresi şaşırmış olsa gerek, şimdi size soruyorum 48 saat nere Pazartesi – Perşembe nere, Allahtan geceden geceye eve geliyor yorgunluktan uyuyorum, şimdi bu elektrik ekiplerinin yaptığı, anca kesmek oluyor… anca kesmeyi bilirler” diye konuşan vatandaşın oldukça derli olduğunu gözlemledik. 

Geçtiğimiz günlerde Hendek Muhtarlarının da bu kurum hakkındaki yapılan yeni düzenlemelerin ne kadar olumsuz olduğu dile getirilmişti.

 
Şimdi bu vatandaşın mağduriyeti ne şekilde giderilir bilinmez fakat. Kurumun ilçedeki imajının düzenlenmesine gelince geçmiş yıllarda da enerji konusunda hizmetler veren bu kurum ne oldu da böyle bir düzenlemeye gitti.


Yapılan yeni düzenlemelerdeki KK bedellerinin yanı sıra sayaç okuma bedelleri, kapanan sayaç açma bedelleri adı adlında faturalara yansıtılan bedeller ile yapılan düzenlemelerin nedenle doğru olduğu konusunda yanıtları vardır, fakat vatandaşın saati nasıl mühürleniyorsa gerekli sürelerde de yapılan ödemenin takibi ve mühürlenen saatin açma bedeli nasıl tahsil ediliyorsa gerekli birimlerin bu konuda hassasiyet göstermedikleri ortaya çıkmaktadır.

Bu Haberimizde bir vatandaşın mağduriyetini dile getirdik. Gerekli Birimleri bir nebzede olsa harekete geçire bildiysek ne mutlu bize. Bize bu konudaki mağduriyetini dile getiren vatandaş gibi mağdur niceleri olduğunu düşünmeden edemiyoruz.