Hendek Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Sakarya Valisi Sayın Mustafa BÜYÜK Başkanlığında ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Paşa Kaba, İl Özel İdaresi Mali İşler Daire Başkanı Kasım Eser, İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Hilmi Kızılcık, Satso Meclis Üyeleri Birol Öner, Arif Pırıldar, Yıldız Bezek, ve 2. OSB Müdürü Fikret Aslan'ın katılımları ile 2.OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.


Toplantının en önemli gündem maddesi ise Kore'den Türkiye'ye yatırım yapmak için gelen Donghee İndustry Co. Firması'nın 2.OSB'den sanayi parseli talebi idi. Yapılan görüşmeler neticesinde firmaya 30.000Euro'luk yatırm için 80.000 m2 lik sanayi parseli tahsisi gerçekleştirildi.


Arsa üzerine yapacak oldukları tesisin 2013 yılında bitirilip faaliyete geçeceğini, burada HUNDAI ve KIA marka otomobillerin yedek parça ve yan sanayi ekipmanlarının üretileceğini ve firmada 350-400 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Donghee Industry Co. Firması Yetkilileri yapacak oldukları yatırım için Türkiye'de Sakarya-Hendek'i tercih etmelerinin en büyük nedeninin Sakarya Valimiz Sayın Mustafa Büyük'ün açık sözlülüğü ve konular karşısındaki şeffaflığı olduğunu dile getirdiler.