Sağlık Haftası dolayısıyla Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Hendek Yenimahalle Anaokulu yöneticiliği bir etkinlik düzelediler
 
"Mini Hastanesi " olarak kurgulanan bir çocuk hastanesinde anaokulu çocukları, sağlık personeli rolüyle bir hastane ortamını yaşattılar.
 
Başhekim, başhemşire, doktor ve hemşire kostümleriyle hasta rolündeki arkadaşlarını hastaneye kabul ettiler. Minikler muayene ve tedavi süreçlerini uygulamalı canlandırdılar.
 
Ambulans sesi ile Mini Hastanesinin Acil Servisine sedye ile hasta taşıdılar. Kalp EKG'si , kan alma, enjeksiyon gibi uygulamalardan sonra tedavi ettikleri minik hastalarının iyileşmesine alkış tuttular.
 
Minik sağlık ekibi canlandırma ile oyunla ameliyat gerçekleştirdiler. Hastalarını gülümseyerek taburcu ederken müzikle birlikte şarkı söylediler:
 
" Bu dünyadaki en mutlu kişi insanı sevendir"
 


Sağlık mesleklerinde empati, sevgi ve ekip bilincinin önemini anlamları adına gerçekleşen keyifli etkinlikte minikler yeşil ve çevre dostu hastanelerin de vurgusunu yaparak hayal ettikleri gülümseyen hastaneleri canlandırdılar.

Hasta, hastane ve sağlık personeli algısının küçük yaşlarda gelişmesi, insan sevgisi ve sağlık bilinci açısından erken yaşlardan bilinçli toplumun oluşmasında bu etkinlik önem taşıyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü kurguladığı Türkiyenin en minik hastanesinde çocukların sağlık mesleklerine ilgilerini arttırarak geleceğe sağlık mesleklerine heves duyan bir nesil hazırlıyor. 
İnsanın iyiliğini amaç edinen kutsal sağlık mesleklerin görev tanımı ve sorumluluk bilincini anlamları çocukların empati duygularını geliştirir.

Minik sağlık ekibinin Mini hastane vizyonunda sağlığın en temel insan hakkı olduğu belirtiliyor ; Sağlık ve iyilik halinin toplumun mutluluğunun temel anahtarı olduğu ifade edilerek sağlığın önemi vurgulanıyor.


Öğrenci Velileri, Sağlık Haftası dolayısıyla bu etkinliğe ev sahipliği yapan Hendek Yeni Mahalle Anaokulunda gerçekleşen etkinliğe büyük emek harcayan Anaokulu Müdürümüz Nuriye Ünal , okul öğretmenlerine,  ilçe sağlık müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör'e ve personelimiz Uz.Hemşire Deniz De Asis , Sağlık Memuru Ercan Bulut , Sosyal Çalışmacı Selin Öz , Sosyal Çalışmacı Stajyeri Burak Dursun 'a teşekkür ettiler.