HENDEK BELEDİYESİ GELECEĞE NEFES OLUYOR

Başlattığı sıfır atık hedefiyle çalışmalarına devam eden Hendek Belediyesi, kağıt, plastik, metal ve bitkisel yağ başta olmak topladığı atıklarla geleceğe nefes olmaya devam ediyor. Başkan Babaoğlu, “Sürdürülebilir ve gelişen politikalarla hedefimiz daha güzel, daha yaşanabilir, temiz bir Hendek, güzel bir gelecek” dedi.

Hendek’te devam eden projenin istatistikleri paylaşıldı…

TEMİZ HENDEK TEMİZ GELECEK

‘Temiz Çevre Temiz Hendek’ parolasıyla daha yeşil ve daha yaşanabilir şehir hedefleyen Hendek Belediyesi, çevreyi ve havayı koruyan tedbirleriyle çalışmalarını güçlendiriyor. Hendek Belediyesi, gelecek nesillere temiz bir ülke, sağlıklı bir çevre ile güzel bir doğa bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Yenimahalle’de bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Hendek Belediyesi ana hizmet binası karşısında bulunan otopark alanına konulan atık getirme merkezlerinin yanı sıra Belediye hizmet binalarında ve okullarda bulunan özel toplama kutuları sayesinde 2021 yılı içinde kağıt, plastik ve metal olmak üzere toplamda 6 bin ton atık topladı. Yine bu süre içinde 400 ton cam, 3,885 ton bitkisel yağ, 95 kilogram pil, 800 kilogram elektronik atık ve 335 kilogram tıbbi atık toplanarak bertaraf edildi. Geleceğe nefes olan 32 aylık çalışmalarda ise önemli veriler elde edildi. web adresinden 32 aylık atık miktarları üzerinden yapılan hesaplamaya göre 745.089 kilogram sera gazı salınımı önlenirken, 99.411.535 KwH enerji tasarrufu sağlanmış oldu. Ayrıca Sıfır Atık Projesi kapsamında okul çevreleri ve işlek noktalara konulan konteynerler ile önemli bir sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulması da sağlandı.

ÇEVREMİZİ KORUYALIM

Sıfır atık hedefiyle çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini anlatan Başkan Turgut Babaoğlu, “Çevreyi ve geleceğimizi koruyan faaliyetlerimizle birlikte, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız öncülüğünde planlarımızı kesintisiz devam ettireceğiz. Burada yaptığımız çalışmalarımızın temelinde doğayı, yeşili, geleceği korumak yatıyor. Sıfır atık diyerek kurduğumuz atık getirme merkezlerinin sayısı artacak. Alo atık hattının bu vesileyle tam kapasiteyle hizmet vermeye başlamasıyla sıfır atık merkezimizi bilinçlendirme ve kapsamlı projelerle Hendek’imizin geneline yayarak hedefimize ulaşacağız. Bakanlığımızın öncülüğünde sürdürülebilir bir politikayla çalışmalarımızı tüm hemşehrilerimizin destekleriyle devam ettirip, arttıracağız. Gelin çevremizi hep birlikte koruyalım. Hedef daha güzel, daha yaşanabilir, temiz bir Hendek, güzel bir gelecek” dedi.