Bir süredir Hendek’te yapılacağı planlanan toplu konut projesi hakkında Belediye İştiraklerinden Türk Ay adlı firmanın çalışmaları sürmekteydi… 

Bu gece Türkay eski adı Himpaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör adeta gece müjdesi olsun diye bir proje görseli paylaşarak Vatandaşları meraklandırdı…

Paylaşmış olduğu görselde şunları belirten Yönetim Kurulu ve Başkan Yardımcısı Güngör “@TurgutBabaoglu başkanım müsaadenizle evde kal Türkiye, evinde kal Hendek diyerek projemize başlamak istiyoruz. Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yüzü biraz olsun gülsün diye! Biz hazırız! Ne dersiniz? Başlayalım mı?”

Evinde Kal Hendek esprisi şu yaşamış olduğumuz günlerde konut almayı planlayan vatandaşları hangi şartlar ve ne tür evlerin yapılacağı nasıl ve ne kadar sürede yapılacağı konusunda bugüne kadar hiç bir bilgi verilmezken, kamuoyuna yakında yapılacak olan açıklama öncesi merakların konut projesine toplanmasın sağlanıyor. 

Paylaşıma Başkan Turgut Babaoğlu’da yanıt verdi…

Babaoğlu Paylaşılan görseli şu söylemlerle destekledi ; “Üretken belediyecilik anlayışımızla gelecege güvenle bakan bir şehir inşa ediyoruz. Her şey tamamsa başlayım.Aziz hemşehrilerimize böyle bir dönemde moral olsun. Detayları kamuoyu ile paylaşıp süreci başlatalım. Allah (CC) hayırlısını nasip etsin, Hendekimize hayırlı olsun”

Başkanında belirttiği üzere bir konut projesinin yapılacağı konusu varken bunun dışında hiç bir bilginin yer alması geçmişte yaşanan ve yarım kalan kemaliye kentsel dönüşümünde projelerin vatandaşın çıkarları doğrultusunda ilerlemesi sonucunda kentsel dönüşümün devam etmesine neden olmuştur.

Planlanan projenin Şeffaf belediyecilik  ilkeleri ve vatandaşların çıkarları doğrultusunda ilerlemesi, projenin gelecekte Başkan Babaoğlu'nun bir vizyon projeyi hayata geçirmesine neden olacak. Aksi durumunda yaşanabilecek olumsuz durumların Kemaliye örneğinde olduğu gibi olumsuzlukların en başından başlamasına neden olabileceği düşünülüyor…

Başlayacak olan proje konusunda sürdürülecek olan projenin, nasıl ve ne şekilde, kimler tarafında, hangi şartlar ve koşullarda satılacağı merak konusu olurken proje görücüye ne zaman ve nasıl çıkacağı belirtilmedi.