KATILIM

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Sıtkı Yaz, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROGRAM

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hendek İlçe Müftüsü  Murtaza GÜR ve Dünya ikincisi Recep Yasan Hoca nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin,ardından video gösterimleriyle devam eden programda vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır yaptıkları konuşmalarla günün anlam ve öneminden bahsederken Hendek’li genç Emirhan Çakır okuduğu şiir ile 15 Temmuz ruhunu yansıttı.

AZİZ TÜRK MİLLETİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasisine sahip çıkan vatandaşlara teşekkürlerini iletirken hiçbir gücün Türk Milleti’nin üzerinde olmadığını söyledi. Ayrıca Başkan Babaoğlu “Hatırlanacağı üzere 4 yıl önce bugün 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Cumhuriyete olan bağlılığını kahramanlık destanıyla Dünya’ya bir kez daha ilan etmiştir. Aziz milletimiz hain FETÖ terör örgütünü bozguna uğratarak, namusuna ve emanetine sahip çıkmıştır. Silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın, milletimizi, devletimizi korusun kollasın, hainlere fırsat vermesin, sevgimizi ve muhabbetimizi daim eylesin.” diye konuştu.

MİLLİ BİRLİK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün önemine vurgu yapan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığımızın Milli birlik ve beraberliğimizin bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumayı bilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimine karşı aziz milletimiz, kadını erkeği yaşlısı genci ile canını ortaya koyarak kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan bu haince darbe girişimine karşı dimdik duruş sergileyerek yeniden bir dirilişe imza atmıştır. Milletimiz 15 Temmuz gecesi cesaretiyle, dirayetiyle kararlı ve dik duruşuyla bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuzda da aynı cevabı vermiştir. Tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonrada tek yürek olmayı başarmak, bu ülke vatandaşları olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve devletimize sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gece yarısı sela okunmasının ardından sona ererken Hendekli vatandaşlar demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.