Hendek 2020 Şubat Ayı Meclis toplantısı 17 maddeyle görüşülürken, bir ek madde eklenerek Taraklı ilçesinin Hendek ilçesi ile kardeş kent ilan edilmesi maddesi oybirliğiyle meclis toplantı maddelerine eklendi.

Son Madde olarak oylamaya sunulan Sakarya nın Tarihi güzellikleriyle meşhur ilçesi Taraklı ilçesinin İlçemiz Hendek ile kardeş kent olması oybirliğiyle meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Taraklı Belediyesi’nin meclis kararı ile aldığı Hendek ile kardeş kent anlaşmasına Hendek Belediyesinden destek geldi. Başkan Babaoğlu karardan memnuniyetini dile getirirken gündemin 18. maddesi olan Taraklı Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi işlemlerinin yürütülmesi için Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na yetki verilmesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Neden Taraklı ?

Bilindiği üzere Geçmiş olduğumuz yerel seçimlerde Sakarya Genelinde Cumhur ittifakının tek uzlaşarak Milliyetçi Hareket Partisine Cumhur irtifakı ortak aday olarak gösterdiği aday üzerinde birleşilen tek ilçe Taraklıydı.

Geçen Ay Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun Genel Başkan Huzurunda Parti Rozetini takarak Eski Partisi Milliyetçi Hareket Partisine Geri dönmesi sonucunda Sakarya’da Milliyetçi Hareket Partisinin iki belediye başkanı oldu.

Kardeş kent olmalarının ardındaki neden, İki Belediye Başkanının da aynı Siyasi Parti ekseninde bulunmalarından ötürü Kardeş Kent olduk.