İlçemiz Muammer Sencer Caddesi yanında bulunan Hendek Açık Otoparkına park eden ve yaşanabilecek afet ve acil durumlarda vatandaşların yapmaları gerekenleri anlatan AFAD Simülasyon Tırlarının ilk ziyaretçileri Hendek Belediye Başkan yardımcıları oldu.

En iyi öğrenmenin "Yaparak-Yaşayarak Öğrenme" olduğu düşüncesinden hareketle yola çıkan AFAD Simülasyon Tırları, Sakarya genelinde ve Türkiye nin çeşitli yerlerinde afet bilinci eğitimi vererek afetlere karşı korkutmadan hazırlamaya amaçlıyor.

Hendek de Afat Tırı belediye başkan yardımcılarını salladı…

Bugün gerçekleştirilen deprem simülasyonunda Hendek Belediye Başkan yardımcıları katılırken simülasyon dahi olsa oturmakta olan başkan yardımcılarının zor anlar yaşadığı gözlerden kaçmadı. 

Kameraların kayıtta olduğu anlarda, yaşanan depremin ardından yapılması gerekenler ve sonrasındaki durum hakkında, ilçemiz Hendek’in her zaman bir acil eylem planı olması gerektiğinin vurgusu AFAD ekipleri tarafından yapıldı… 

Vatandaşlar için kurulan AFAD Simülasyon Tırları yarında Hendek Açık otoparkında hizmet ve olası deprem durumlarında neler yapılması gerektiği hakkında vatandaşları bilgilendirecek…