Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği İl ve İlçelerde Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında bir açıklamada bulundu. Buna göre bir alt birlik olan ilçemizin Güzide  Odalarından olan Hendek Esnaf ve Sanatkarlar odası bu bağlamda bu çalışmalara imza atacakmış...

"İlimizde oluşturulan 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu’nda Kaymakamlık işbirliği ile  Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak sorumluluk ve görev üstlenerek hem 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı hem de ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiren esnaf ve sanatkârlarımızın ticaretini canlandırmayı hedefledik.

65 yaş üstü vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek “FIRIN, BAKKAL, MARKET, MANAV vb. işyerleri mahalle/köy bazında belirlenecek ve bu işyerleri tarafından listede mevcut 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşılarak broşür, el ilanı vb. ile bilgilendirme yapılması sağlanacak. Yapılacak bilgilendirmede hangi saatler arasında (Örnek:10.00-15.00 saatleri arasında) hizmet verileceği belirtilecek.

65 yaş üstü vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları “eldivenli, ağız maskeli personel (Yaya, Bisikletli vb.) tarafından evine götürülecek.

Bu hizmet öncelikli olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik olacak ancak COVİD-19 salgını nedeni ile evinde kalan diğer vatandaşlarımıza da sunulabilecek. Böylece hem esnaf ve sanatkârlarımızın ticaret hacminin hem de zincir marketler ile rekabet gücünün artması sağlanacaktır.

Sonuç itibari ile gerek ülkemiz ekonomisinin temel taşı olan gerekse adeta kılcal damarlar gibi tüm yurt sathına yayılmış bulunan ve her türlü felaket ve sıkıntıda geçmişte olduğu gibi çekinmeden fedakârlık yaparak görev alan esnaf ve sanatkârlarımızın bugünlerde yaşadığımız sıkıntılı süreçte de aynı şekilde davranacaktır."