Tüm Türkiye'de 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da eş zamanlı olarak Hendek ilçe genelindeki tüm okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Deprem Haftası Dolayısıyla Hendek de de tatbikatlar düzenlendi.

Hendek Şehit Mahmutbey Şehit Mahmutbey Ortaokulunda tüm öğrencilerin toplanma alanlarına planlı bir şekilde sevk edilmesi böyle görüntülendi.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye'deki tüm resmî ve özel okullarda eş zamanlı "Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.  53 personel ve 897 öğrencimizin katıldığı depreme hazırlık kapsamında gerçekleştirilen tahliye tatbikatı, 4 Mart Cuma günü saat 11.30'da sirenlerin çalması ile başladı.

Deprem Haftası Dolayısıyla Hendek de de tatbikatlar düzenlendi.

İlk ikaz ile birlikte çök, kapan, tutun hareketini başarı ile gerçekleştiren öğrencilerimiz, tehlikenin geçmesiyle birlikte kat tahliye sorumluların ikazından sonra okulumuzu tahliye etmeye başladı. Bodrum kattan başlamak üzere sırasıyla zemin kat, 1. kat ve 2. kattaki tüm birimlerimiz 06:38:53 dakikada başarı ile tahliye edildi.

Deprem Haftası Dolayısıyla Hendek de de tatbikatlar düzenlendi.

Tahliyenin ardından öğrencilerimiz toplanma alanı olarak kendileri için belirlenen alanlarda çemberler oluşturarak yoklamaları alındı.

Afete Hazırlık Kulübü Danışman Öğretmeni Özkan AYDIN tarafından tahliye ile ilgili eksiklikler ve yapılan yanlışlar dile getirilirken dikkat edilmesi gereken noktalar bir kez daha dile getirildi.