İlçemiz Hendek uludere çayı ve çevresinde sürdürülemeyen çalışmalardan ötürü çevrede yaşayan vatandaşlar çayın temizlenmesi talebinde bulunmuş, bizde haberleştirmiştik.

Yaşanan gelişmelerin ardından, son baharın gelişiyle birlikte, çay yüzeyinde oluşan yaprak ve çöp birikintileri ekipler tarafından başlatılan çalışmalarla, çay yüzeyinde çevredeki kendini bilmez vatandaşların atmış olduğu çöpler ekipler tarafından temizlenmeye başladı.

Çay yüzeyinde çöp tortularının oluştuğu ve çayın görünümünü oldukça kötü gösteren suyun kirlenmesine neden olan çöp ve atıkların yüzeye vuranları, file ile temizlenmeye başlandı.

Yetkililer yaşanan kirliliğin azaltılması ve bir daha yaşanmaması için çalışmalarda başlandığını paylaşırken, vatandaşların suya çöp ve benzeri malzemeleri atmalarını önemle rica etti.

Bir Teşekkür de Hendek Uludere den…

Diğer yandan vatandaşlar Hendek’e güzel bir atmosfer oluşturan çayın, kalan bölümlerinin içinde yer alan toprak birikintileri, sazlıkları ve çevresi için sürdürülen projenin devam ettirebildiğini, projenin kalan kısımlarının devam ettirilerek  Akpınar Mahallesi bölgesine kadar indirilmesini isterken, uludere çayına karıştığı öne sürülen atık suların tespit edilmesini istiyor.