Hendek’te günlerdir vatandaşı bankamatik kuyruklarında sosyal mesafesini korunması için önlemler alınırken, sırada bekleyenler zor anların yaşadığı, kamu bankaların para makinalarının yetersizliği vatandaşların uzun kuyruklar oluşturarak işlemlerini yapmak zorunda bırakıyor.

Bankomatların ( para çekme - para yatırma üniteleri ) artırılması gerektiği her geçen günde ortaya defalarca çıktı. Bayram ikramiyesinde vatandaşlar bankalara koştu, emekli maaşları çekebilmek için bankalara koştu. Mecbur olmadıkça sokağa çıkmamanın büyük önem taşıdığı şu günlerde bankomatların önü 10'arlı 20 şerli sıralar oluşmakta. Polis ekipleri defalarca vatandaşları sosyal mesafenin korunması  konusunda uyarsada, zaman zaman bu kural ihlal edilmekte.

Diğer bir husus, kısa vadeli ödemesiz , uzun vadeli faizli kredi alabilmek içinde vatandaş, esnaf bankalara koştu, hal böyle olunca ilçenin en yoğun olan birinci noktalarından biri olan Bankomatların artırılması gerektiği bir kez daha gün yüzüne çıkıyor.

Coronavirus kapsamında vatandaşların mümkün olduğunca, 1,5 ila 3 metre mesafe de bulunarak beklemeleri gerektiği düşünüldüğünde çoğu bankomatta , zemin uyarılarının olmasına rağmen, bu kurala yoğunluktan dolayı riayet edilemiyor.

Geçmişte Bankaların bankomat larının bulunduğu,  İlçe merkezinde yenilenerek faaliyete geçen Zeki Cömert Park alanında hazırlanan bankaların bankomatları için hazırlanan alan 1 aydır boş beklemekteydi, bu alanda iki bankın bankomatları hizmet vermeye başladı,  fakat uzun kuyrukların yaşandığı özellikle, kamu bankalarının bankomatları bu alan ve bunun gibi çeşitli alanlarda bulunmamakta. Kaldırım üstünde bulunan bankomatlar olsada zaman içerisinde arızalı olarak servis dışı olmakta.

Vatandaşları uzun kuyruklardan kurtaracak önlemlerin alınmaması durumunda, coronavirus kapsamında ilçemiz eczane kuyrukları ile bankomat kuyrukları ile virüsün yayılmasını sürdürmeye devam edecek.

Vatandaşlar bankomat sayısının artırılmasını veya tüm bankaların ( para çekme - para yatırma ünitelerinin ) ortak Atmlere çevrilmesini (tüm banka kartlarıyla işlem yapılabilen bankomatlar ) istediler.