Fakülte öğrencileri ilçede güvenliğin sağlanması konusunda yapılabileceklerle ilgili görüşlerini aktarırlarken, ilçe emniyet müdürüde bu konularda atılacak adımlarla ilgili öğrencilere bilgi verdi..

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesinde düzenlenen ''Güvenlik '' konulu panelde Hendek İlçe emniyet müdürü ile üniversite öğrencileri biraraya geldi. İlçe Emniyet müdürü ilçede güvenliğin sağlanması ile ilgili gerçekleştirilen çalışmalar aktarılırken, panele öğrencilerin güvenlikle ilgili talepleri damgasını vurdu. Üniversite öğrencileri Özgecan Aslan'ın tecavüz edilerek öldürüldüğü olayı hatırlatarak herne kadar Hendek'te böyle bir tehdidi hissetmiyor olsalar da bazı konularda önlemler alınmasını beklediklerini ifade ettiler..

Öğrenciler, KYK kız yurdu başta olmak üzere yurt yollarında güvenliğin arttırılması,sivil güven timleri uygulaması gerçekleştirilmesini,otobüslerde denetim ve özellikle kameralı denetimlerin arttırılması talebinde bulundu.İlçede kameralı takibin yetersiz olmasının bir suç işlendiğinde faillerinin tespitinde sıkıntı yaratmasından endişe duyduklarını aktaran öğrenciler bu konularda kısa sürede çözüm sağlanması gerektiğini ifade ettiler..


Hendek ilçe emniyet müdürü yaptığı konuşmada ilçede suç oranının düşük olduğunu ancak yinede persnel olarak yeterli sayılarının olmamasının sıkıtı yarattığını belirterek''sizler bizim gözümüzsünüz sizin desteğiniz ve yardımlarınızla suçla mücadelede başarıya ulaşmamaız mümkün '' dedi. ''Gözümüz olun huzurunuz olalım'' sloganıyla  toplum destekli polislik hizmetlerinin önemine değinen ilçe emniyet müdürü vatandağın desteği olmadan suçla mücadelkede başarılı olmamız imkansız şeklinde konuştu..

İlçe emniyet müdürü öğrencilerin talepleri ile ilgili olarak gerekli kurumlarla yazışmaların sürdürğünü ve dekanlığında desteği ile en kısa zamanda bu talepleri yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti...