LGS’de Rekor Başarı Hendek İmam Hatip Ortaokulu’ndan

 LGS sonuçlarının ardından gözler şimdi de LGS yerleştirmelerinde. İmam hatipleri yükseltmek, bu konuda insanların düşüncelerini değiştirebilmek adına Hendek İmam Hatip Ortaokulu geçmişte olduğu gibi TEOG ve LGS Türkiye başarılarına yenisini ekledi. 83 öğrencinin girdiği LGS sınavında %10’luk dilimde 21, %20’lik dilime 35 öğrenci girdi.

"PRENSİPLİ VE PLANLI OLARAK ÇALIŞTIK"

Okul LGS 1. ve ikincileri Celal Onur DEMİRATA ile Esad TEMİZKAN, "İnsanlara yararlı olmak, özellikle ülkeme yararlı olmak bizim için çok önemli. Kendimiz için olmasa bile ülkemiz için bir yararımın dokunmasını çok isteriz. Çalışırken en büyük prensibimiz 'Öyle bir çalışacaksınız ki soru hazırlayan heyete şans bırakmayacaksınız' düşüncesiydi. Onlara 'Siz ne sorarsanız sorun, ben zaten yapabilirim' diyeceksiniz." şeklinde konuştular. Celal Onur Cevat Ayhan Fen Lisesini, Esad ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine gitmek istiyor.

Öğrenciler, anne, baba ve öğretmenlerini gururlandırdığı için de mutlu olduklarını sözlerine eklediler.

Okul Müdürü Yunus DOĞAN öğrencilerinin başarılarının gurur verici olduğunu, 25-30 bandında öğrencilerini başta Sınavlı Proje İmam Hatip Liseleri olmak üzere Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerine öğrenci yerleştirecek olmanın gururu ve hamdini yaşadıklarını söyledi. Doğan, “İnançlı, güzel ahlak sahibi ve başarılı öğrenci yetiştirmeyi kendimize amaç edindik, tüm bunlar bir ekip işidir  bu nedenle Hendek İmam Hatip Ortaokulu ekibimize, öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.