Sakarya’da Örnek Bir Uyum Var

SAÜ Siyasal öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Milletvekillerinden belediye başkanlarına, STK’lardan diğer ortaklara örnek bir uyum yakalayan bir şehiriz. Katılımcı belediyecilik en önemli şiarımız. Vatandaşlarımız katılımını önceleyen bir yönetim anlayışı izliyoruz. Bu şekilde ihtiyaçlar dahilinde yeni projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

Yerel Yönetimler dersi kapsamında Aralık Meclis oturumunu takip eden öğrenciler, toplantının ardından meclis işleyişi, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevleri ve yasal mevzuat ile ilgili Başkan Toçoğlu’ndan bilgi aldı. Öğrencilere hayata geçirilen projeler ile ilgili süreci özetleyen Toçoğlu, önceliklerinin insana dokunmak olduğunu, gerçek ihtiyaçları göz önünde bulundurarak yeni yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

Yapıcı Her Öneriye Açığız
Toçoğlu, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’den olmak üzere 76 meclis üyemiz yer alıyor. Tamamen şeffaf ve katılımcılığı önceleyen bir anlayışla oturumlarımızı gerçekleştiriyoruz. Muhalefet partileri de görüş ve düşüncelerini açık bir şekilde dile getirebiliyorlar. Demokrasi yerelden başlar. Biz buna inanıyoruz. Yerelden genel demokrasinin en önemli eşiği meclis toplantılarıdır. Burada şehri yakından ilgilendiren önemli başlıklarda kararlar alıyoruz. STK’lar ve diğer paydaşlarımız da görüşlerini bize rahatlıkla aktarabiliyorlar. Yapıcı her öneriye açığız. Her bir bireyin düşüncesini önemsiyoruz” diye konuştu.

SAÜ Proje Ortağımızdır
Öğrencilere Sakarya ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Birçoğunuz Sakarya’ya okumak için geldiniz. Sakarya her kesimden insanın bir arada yaşadığı kardeşlik diyarıdır. Şehrimizi özetleyen bir diğer ayrıntı ise uyumdur. Biz milletvekillerinden belediye başkanlarına, STK’lardan diğer ortaklara örnek bir uyum yakalayan bir şehiriz. Katılımcı belediyecilik en önemli şiarımız. Vatandaşlarımız katılımını önceleyen bir yönetim anlayışı izliyoruz. Bu şekilde ihtiyaçlar dahilinde yeni çalışmaları hayata geçiriyoruz. Üniversitemizin de en önemli paydaşımız olduğunu ifade edebilirim. Proje ortağı olarak üniversitemizle sürekli iletişim halindeyiz” ifadelerini kullandı.