Başkan Ali İnci Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine ekonomik destek vereceklerini de söyledi.  

Bir süre önce Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile Soma’ya gidip burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’dan bilgi alan ve Soma’da birtakım incelemelerde bulunan Başkan İnci, konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri ile bir araya geldiklerini söyleyen İnci, 15 yaşında olduğu söylenen ancak daha sonra 19 yaşında olduğu açıklanan Kemal Yıldız’ın ailesine de başsağlığı dilediklerini aktardı. Yaşamını yitiren işçilerin cenazelerine katıldıklarını söyleyen Başkan, “bölgeyi yakından tanıdık dedi.”

Belediye Başkanı Ali İnci maden faciası mağduru ailelere ekonomik destek vereceklerini ifade etti. Başkan İnci konuya ilişkin olarak, “Yakınlarını kaybeden ailelere, onların yakınlarına ve aile bireylerine, okuyan çocuklarına burs vererek ekonomik destek olacağız. Bunun detaylarını da önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Ülkemizin neresinde bir şey olursa elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu daha önce de belirtmiştik… Hendek halkı yardımseverliği ile yine örnek olacak.” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirterek “milletimizin başı sağ olsun” dedi.