İlçemiz Hendek de kurulan ve 120 üye sahip, Hendek Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Cengiz Varlıca, düzenlenen kongre öncesinde geçmişten günümüze yaşananları veda konuşmasında dile getirdi. 

Varlıca Veda Konuşmasında Kooperatif Başkanlık Dönemini ve geçmişten günümüze emeği geçenlere teşekkür etti.

“Değerli Genel Kurul Divanı, Oda Başkanlarımız, Değerli Belediye Başkan Yardımcılarımız, Değerli İlçe Başkanlarımız, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Hepinizi Şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına selamlıyorum. Ülkemizin ve Dünyamızın karşılaştığı salgın felaketinde hastalarımıza şifa vefat edenlere rahmet diliyorum. Önümüzdeki yılların, ulusumuza esnafımıza sağlık mutluluk ve bol kazanç diliyorum. Bana 30 seneye yakın tahammül eden sizlere biraz geçmişi anlatmak istiyorum. 30 Yaşında Beni Başkan Yaptınız, O gün birlikte yola çıktığımız beş arkadaş vardı. Rauf Bağdatlı, Turan Çekiç, Mehmet Usanmaz, Rahmetli Başmıhçılar, Devamında Refah Çark, Hasan Aktaş, Abdullah Hoşbaş, Mücahit Demirbaş, Yusuf Olgun, Barış Çolak, Harun Cafoğlu sizler ebenimle birlikte hizmet ettiler.

Sanayimizin yapım aşamasında Daire Müdürlerini Toplayıp ; “Küçük Sanayi Sitesi için Cengiz ne isterse bana sormadan vereceksiniz” diyen, Rahmetli Belediye Başkanı Kamil Kamuşoğlu'nu , İnşaatımızın ihale aşamasında biz yönetim olarak emanet usulü yaparsak %20 daha ucuz yapacağız, müteahhit yaparsa daha pahalı yaparken, ucuza yapma planları yaparken, bir Milletvekili, Bir bakan ararken, beni alıp ankaraya götüren, TESK Başkanına götüren, Hendek Şoförler odası başkanı Muammer Alaylı’ya, Bir Hafta içinde olurumuzu alıp inşaatımızın başlamasını sağlayan, TESK Başkanı Derviş Günday’ı, Ödenek Artışı Yapıp İnşaatların 2 sene önce bitmesini sağlayan, Sayın Ahmet Mercanı Huzurlarınızda bize yaptıkları değerli katkılarından dolayı kendilerini saygıyla anıyorum.

Yollarımızın yapımında emeği geçen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları, İmar Tadilatlarında Bize Emeği Geçen Eski Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sesop Başkanı Hasan Alişan’ı Sayın Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu, bugüne kadar yaptığı hizmetler ve bundan sonraki yapacağı hizmetler için teşekkür ediyorum . Değerli Arkadaşlarımız  Her şeyin bir sonu olduğu gibi, bize verdiğiniz görevinde sonuna geldi,  bu konuda iki arkadaşımız var, ikiside çok değerli, seçimimizi bize yakışır şekilde geçmesini diliyor. 1990 yılında huzurlarınıza hangi heyecan ve istek ve duygularla germişsem, bugün de aynı heyecan başım dik gönlüm rahat sizlere veda ediyorum, aday olan arkadaşlara başarılar diliyor sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Hoşçakalın” dedi.

Salonda yer alan 150 kadar katılımcının alkışlar eşliğinde veda konuşmasını sonlandıran Hendek Küçük Sanayi Kooperatif Eski Başkanı Cengiz Varlıca, bu cümlelerle veda etti.