Türkiye ümit genç ve 21 yaş altı karate erkek milli takımında 4 kata 15 kumite  olmak üzere toplamda 19 ay yıldızlı sporcu altın madalya için mücadele edecek. Milli takımda 19 kişilik kadronun içerisinde Hendek Belediyesi karate takımından 52 kg ‘ da ömer Faruk Ateş , 60 kg ‘ da Kerem Ali Zeren yer alıyor. 

52 kg’ ümit erkeklerde ilk defa mücadele edecek olan sporcumuz ömer Faruk ateş milli takıma hedefini yüksek bir şekilde girdi. Ömer Faruk ateş; ‘ bu benim ilk Avrupa mücadelem olacak. Çalışmalarımın ve hocalarımın emeklerini boşa çıkarmak istemiyorum. Ay yıldızlı bayrağı göndere çekmek için elimden geleni yapacağım’ dedi. 


60 kg’da mücadele edecek olan 21 yaş altı sporcumuz kerem ali zeren ise hanesine bir yıldız daha eklemek istiyor. Milli takımın da hedef koyduğu Hendek Belediyesi karate takımı sporcusu kerem ali zeren turnuva için şunları söyledi; ‘ çok uzun bir kamp döneminden çıktık. Uzun zamandır bu fırsatı bekliyorum. tatamiye çıktığım andan itibaren altın madalyayı kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.’ Dedi. 


Hendek Belediye Başkanı Ali inci Hendek Belediyesi karate takımından bayanlarda Büşra tosun, Nurcan çiçek, emine göçlü ; erkeklerde kerem ali zeren, ömer Faruk ateşin 4-9 şubat tarihleri arasında isviçrenin başkenti Zürih de yapılacak olan Avrupa şampiyonasında madalya alacaklarına inandıklarını ve ülkemizi en iyi temsil edeceklerini söyledi. 


4-9 şubat 2015 tarihlerinde isviçre’nin zürih kentinde düzenlenecek olan ümit genç ve 21 yaş altı Avrupa şampiyonasına Milli sporcular hız kesmeden devam ediyor.


Antrenörler Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol;’ sporcularımıza, teknik ekibimize ve milli takımımıza çok güveniyoruz. Uzun bir kamp dönemi geçirdiler ve sonucunu alacaklarına inanıyoruz.’ Dedi.