Sivas'ın ev sahipliğinde, 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen U15 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, büyük bir heyecana sahne oldu. Taha Akgül Spor Salonu'nda 850 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonada, Hendek Olimpik Spor Kulübü adını altın harflerle yazdırdı.

Turnuvada toplamda 115 puanla takım halinde Türkiye Şampiyonu olan Hendek Olimpik Spor Kulübü, rakiplerine fark attı. Denizli Spor Kulübü 106 puanla ikinci olurken, Samsun Kavak Spor Kulübü ise 89 puanla üçüncülük elde etti. Hendek Olimpik Spor Kulübü aynı zamanda turnuvanın en teknik ve başarılı kulübü olarak da takdir topladı.

Hendek Sivas dan başarıyla döndü

Şampiyonluğa ulaşan sporcular arasında 38 Kg'da Kerem Derman, 41 Kg'da Barış Soylu ve 44 Kg'da Zınar Çiftçi Türkiye Şampiyonu olarak öne çıktılar. Ayrıca, 41 Kg'da Eren Cin, 57 Kg'da Furkan Öden ve 62 Kg'da Ali Emir Koç, Türkiye Üçüncüsü olarak takımın başarısına katkı sağladılar.

Hendek Olimpik Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, elde ettikleri şampiyonluk kupasını kulübün kurucusu ve onursal başkanı Ali İnci'ye hediye ettiklerini ifade etti. Köstereli ayrıca, şampiyonluğa giden yolda kendilerine güven ve desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'a, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'ye, antrenörlerine ve destek ekibine teşekkürlerini iletti.

Hendek Sivas dan başarıyla döndü

Başkan Köstereli, "Şampiyonluk Sakarya'mıza, Hendek'imize hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı. Hendek Olimpik Spor Kulübü, bu büyük başarıyla Türk sporuna ve Hendek'e gurur yaşattı.