Her olumsuz düşünce sadece bizim hayatımızı değil, sırasıyla en yakın ailemizi, mahallemizi, yaşadığımız şehri, ülkemizi, bulunduğumuz kıtayı ve sonuç olarak evreni etkiliyor ve dengelerin bozulmasına sebep oluyor.

İlk önce kendimize sonra ailemize, ülkemize ve tüm kainata karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için arınmamız gerekiyor. Tüm olumsuz ve negatif düşüncelerden, hırs, öfke ve kıskançlıktan, dengeleri bozup kaos yaratacak her türlü düşünce ve eylemden uzak kalmalıyız.

Herkesin huzur ve sevgi titreşimiyle dolu olduğunu düşünelim ve bu çoğunluğun etrafı etkileyişini hayal edelim. Baskın olan her zaman karşı tarafı etkisiz hale getirir. Kavga, savaş, aşırı rekabet, kandırmaca, yalan ve dolandırma gibi durumlar ortam bulup açığa çıkamaz hale gelir. Her birimiz bu evrende sorumluluğumuz olduğu bilinciyle güzellik, yardımlaşma, paylaşma, dürüstlük, sevgi, merhamet, bütüncül bakabilme yetisi ile yaşamaya özen gösterse bu enerjinin yayılımını düşünün. Bu mümkün her birey bir parça özen gösterse cennet yaşamı mümkün olabilir hepimiz için.

Melek BAŞKALYONCU