Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği "Bike Fest" etkinliği, BMX European Cup ile devam etti. MTB yarışları, Tour of Sakarya ve BMX Supercross Dünya Kupası'nın ardından Avrupa Şampiyonluğu için yarışan bisikletçiler Sakarya'da pedal çevirdi.

26 farklı ülke, 149 yarışçı Sakarya da yarıştı

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'ndeki nefes kesen mücadele, yüzlerce sporsever tarafından takip edildi. Dünyanın dört bir yanından gelen sporseverlerin ve Sakarya yerlilerinin coşkuyla desteklediği yarışlar, heyecan dolu anlara sahne oldu. Yarışlar sonrasında Türkiye Motosiklet Akrobasi Şampiyonu Birkan Polat, seyircilere muhteşem bir gösteri sundu. Büyükşehir Belediyesi, yarışlar sonrasında yapılan çekilişte 15 bisikleti şanslı katılımcılara hediye etti.

26 farklı ülke, 149 yarışçı Sakarya da yarıştı

Avrupa Bisiklet Birliği tarafından düzenlenen BMX European Cup, Türkiye'de ilk kez Sakarya'da gerçekleşti. 26 ülkeden 149 sporcu katıldığı yarışlar, birçok ülkede canlı olarak yayınlandı. Bike Fest kapsamında düzenlenen Tour of Sakarya, MTB Night Cup, Sakarya MTB ve UCI BMX World Cup yarışlarının ardından BMX Avrupa Kupası Serisi'nin 9. turu başarıyla tamamlandı.

Yarışlarda genç kadınlar, 23 yaş altı kadınlar, elit kadınlar, genç erkekler, 23 yaş altı erkekler ve elit erkekler olmak üzere altı ayrı kategoride yarışlar gerçekleştirildi. Dereceye giren sporcular şu şekilde sıralandı:

Elite Erkekler:

Alejandro Arboleda (Kolombiya)
Ruben Gommers (Belçika)
Kamren Larsen (Amerika)
Genç Erkekler:

Jason Noordam (Hollanda)
Albert Groppo (İtalya)
Jack Greenough (Yeni Zelanda)
23 Yaş Altı Erkekler:

Bennett Greenough (Yeni Zelanda)
Marco Radaelli (İtalya)
Jakob Skrzypek (Almanya)
Elite Kadınlar:
1. Mariana Pajon (Kolombiya)
2. Molly Simpson (Kanada)

Elke Vanhoof (Belçika)
Genç Kadınlar:

Nicolle Mercado (Kolombiya)
Dominika Manikova (Slovakya)
Sabina Kosarkova (Çekya)
23 Yaş Altı Kadınlar:

Valerie Vossen (Belçika)
Francesca Cingolani (İtalya)
Jui Yabuta (Japonya)

26 farklı ülke, 149 yarışçı Sakarya da yarıştıSakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği BMX European Cup yarışları, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde büyük bir heyecanla gerçekleşti. Avrupa'nın dört bir yanından gelen 26 ülkeden 149 sporcu, muhteşem bir mücadele sergiledi. Dereceye giren sporcular, büyük bir başarı elde ettiler ve madalyalarını aldılar. Bu önemli etkinlik, Sakarya'nın bisiklet sporundaki uluslararası arenadaki yerini bir kez daha güçlendirdi.