TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'dan beklenmeyen bir hamle geldi. Stratcom Youth: Uluslararası Genç İletişimciler Forumu’nda yaptığı açıklama ile Netflix’e alternatif olacak uluslararası bir dijital akış platformu oluşturmak için zemin hazırladıklarını belirtti.

Açıklamasında yer alan platform için detay vermemiş olsa da, hedeflenen 2023 yılına değindiğinin altını çizmekten kaçınmadı. TRT'nin bir çok film ve oyunlara yatırımlarını sürdüreceğini de belirten Mehmet Zahid Sobacı, sosyal medyayı eleştirmeden geçemedi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahit Sobacı aynen şöyle açıklamalarda bulundu: "Sosyal medya, bireylerin daha özgür bir şekilde fikirlerini ortaya koyabildiği bir alan olacağı iddia edilirken bir anda yalan haberin, dezenformasyonun mecrası haline geldi. Dijital çağda özgürlük alanı vadederken, kaos, belirsizlik ve abartıdan beslenen bir sosyal medya karşımıza çıktı. Sosyal medya kullanıcılarının yüzde 70'i sosyal medyayı bilgi ve haber kaynağı olarak kullandığını söylüyor. Sosyal medya, bilgi ve haber kaynağı olma işlevi üstlendiği andan itibaren, kaçınılmaz olarak dezenformasyon ve manipülasyonun yoğun bir şekilde yaşandığı alanlar haline dönüştü. Yalan haberin, teyide muhtaç haberin ya da yanıltıcı haberin, görsellerin, herhangi bir kontrol mekanizmasından da geçmeden kesin bilgi etiketiyle paylaşıldığı bir ortam. Sosyal medyanın doğasından kaynaklanan bir özellik belirdi, o da hızla yayılma. Yalan habere hızla yayılma imkanı verdi. Yalan haber bambaşka bir noktaya doğru yürüdü."